neděle 28. února 2016

Když se jede nakupovat...| Knižní přírůstky

Ahoj všichni,
pro knihomola neexistuje lepší potěšení než když se jede nakupovat a mít možnost jít si vybrat nějaké nové kousky do knihovny. Při svém výletu jsem si koupila tři nové knížky, po kterých jsem už dlouho koukala a teď mi konečně stojí v knihovně a já se do nich můžu pustit.

1) Zrcadlení
A. G. Howard
Musela jsem si dokoupit třetí díl do série Šepotání. Fakt musela, když tahle knížka vyšla dřív než se původně plánovalo. Nebýt mé kamarádky musela bych na ni čekat až do pondělka 22.2., ale já si ji domů přivezla už v sobotu.
Po zdrcující bitvě na školním plese přijala Alyssa své divné šílenství a rozhodla se bojovat za oba světy, které miluje - za svět lidí i za Říši divů. I když to znamená, že musí Červenou vyzvat na závěrečný souboj plný intrik a podvodů. A protože je králičí díra, jediná cesta do Říše divů, zasypaná, musí Alyssa projít zrcadlovým světem do Kdekolijinde, prostoru obydleného mutanty a podsvětnickými vyvrheli.
V třetím díle ságy Šepotání se Alyssa a její otec vydávají do srdce magické země a chaosu, aby našli Alyssinu matku, její rytíře a napravili vše, co se stihlo pokazit. Společně se Zachem a Morfeem musí zachránit Říši divů a odvrátit rozklad i zkázu, jež se zrcadlí v každém zrcadle na světě. Ale pokud uspějí a přežijí, opravdu je všechny čeká šťastný konec?

2) Legenda
Marie Lu 
Už dlouho jsem si chtěla přečíst Hunger Games, ale náhodou byly slevy na knížky, ale mezi nimi nebyly oné hry, ale Legenda od Marie Lu, kterou jsem si taky chtěla moc dlouho koupit, takže jsem se rozhodla v zájmu čtení i v zájmu šetření financí :-)
Na území států, kde se kdysi rozprostírala západní část Spojených států, se nyní nachází Republika - stát, který je v nikdy nekončící válce se svými sousedy. Patnáctiletá June se narodila v jedné z nejbohatších čtvrtí v Republice, je zázračným dítětem a připravuje se na závratnou kariéru v nejvyšších vojenských kruzích. Stejně starý Day naproti tomu vyrostl ve slumu a už ve svém mladém věku je nejhledanějším zločincem Republiky.
Pocházejí z naprosto odlišných světů a zdá se, že neexistuje důvod, proč by se jejich cesty někdy měly zkřížit. Ovšem pouze do doby, než je zavražděn Metias, bratr June, a než se Day stává hlavním podezřelým. Rozpoutává se hra na kočku a myš, v níž se Day snaží ochránit svou rodinu a June pomstít smrt bratra. Ale při šokujícím zvratu událostí oba odhalí, co je ve skutečnosti postavilo proti sobě. Nastává boj o holý život, boj o budoucnost lidstva, boj o skutečnou lidskou svobodu.

3) Mrazení
Maggie Stiefvater
Hrozně mě upoutala obálka a autorka, od níž jsem už četla Havraní bratrstvo. Myslela jsem si, že se nezklamu, když si knihu koupím, tak doufám, že jsem měla pravdu.
Zima...
Grace fascinují vlci, kteří žijí v lesích za domem jejích rodičů, zvláště jeden se žlutýma očima. Připadá ji povědomý - jako by ho důvěrně znala.
Horko...
Sam žije dva životy. Zimy tráví ve vlčí kůži se svou smečkou a zpovzdálí sleduje Grace, v létě je na pár měsíců člověkem, ale dosud se na Grace neodvážil promluvit. Teď je všechno jinak...
Mrazení...
Sama - vlka postřelí lovci a on se najednou, uprostřed podzimu, promění v člověka. Cítí, že je to nakrátko a především naposledy. A právě tehdy se sbližuje s Grace. Proč je jim vyměřeno tak málo času? Sam musí bojovat za svou lidskou podobu, aby neztratil sám sebe. A Grace je ochotna udělat cokoli, jen aby o Sama - člověka navždy nepřišla...

Tak tyhle tři knížky jsem ulovila v knihkupectví a jsem ráda, že je mám doma.
Read books
Sarah


















1 komentář: