neděle 21. února 2016

This or That BOOK TAG | Sarrah

Ahoj všichni,
nevěděla jsem co napsat. K recenzi jsem si nemohla vybrat knížku, jsem někdy až moc nerozhodná. Jak tak brouzdám po internetových vodách, objevím tenhle TAG a říkám si, že se to hodí, protože bych se konečně mohla přesvědčit jestli si ze dvou věcí nějakou konečně vyberu :-)

1) Thriller X Romantika
Tak a problémy začínají :-
Nejsem moc ani na thrillery ani na romantiku. Spíše na fantasy, ale jelikož se tady ptají na tuhle dvojici, vyberu si obojí. Když se nečeho děsíte po tom co si přečtete nějaký thriller, tak vás může uklidnit oddechová romantická knížka. Samosebou to nesmí být přehnaná slaďárna bez příběhu (Co je to kniha bez příběhu? Ani já sama to nevím) a thriller musí mít nějakou tu logiku (já hledám logiku prostě ve všem).

2) Vlastní X Knihovna
Takže za mě to jsou knihy vlastní. Není pro mě nic lepšího si s knížkou připadat v bezpečí a mít ji pořád u sebe. Stačí se podívat do knihovny a vím, že tam je! Navíc nemusím mít knihu zabalenou v obalu, aby se nepoškodila, jednoduše řečeno si s knihou vytvářím ,,pouto''. Nevím jak, ale je to tak.
Pak nemusím knihu někam vracet, ještě dodržovat lhůtu a pak, když není knížka vrácená včas...

3) Autor X Autorka
Pamatuju si, že jsem četla jenom pár knih od autorů, spíš se moje knihovna skládá ze skoro samých autorek. Jenom pár lidí dokáže něco pořádného napsat, oni spíš akci, detektivky, thrillery a ony zase romantiku, život, který máme přímo před nosem atd. 
Přece jenom zase vybírám oboje, oblíbených autorů/ek mám hodně.

4) Bichle X Povídky
Bichle, není pro mě nic lepšího než číst tlusté knihy. Více informaci, více děje, více čehokoliv v té knize. Povídky nevyhledávám, ty vyhledává naše povinná četba, ale většinou knihy zaujmou, i když se mi je nechce číst.

5) Čeští X Zahraniční autoři
Určitě ti zahraniční, což neznamená, že ty naše bych nečetla. Ale u zahraničních autorů se mi líbí větší výběr knih než u nás. Od českých autorů jsem četla hlavně knihy z minulého století, i pár moderních, ale prostě světově proslulé knihy jsou hlavně za hranicemi naší země :-)

6) Twilight X Škola noci
Proč?!
Ani jedno, ani druhé. Nečetla jsem ani jedno, ani druhé. Podle recenzí a názorů se mi moc nechce číst jedno či druhé. Tak a je to...

7) Hlavní hrdina X Hrdinka
Oboje, na pohledu mi moc nezáleží, i když u kluků to není přecitlivělé, dětinské vyprávění o zkaženém životě a náhlé změně. Je tam víc akce  z jejich pohledu, jsou to kluci :-D
U holek je aspoň jedna polovina taková, jak jsem popsala a ta druhá je odvážná, přemýšlející a staví se ke všemu čelem. Takhle to vidím já.

8) Současnost X Historie
Znovu obojí. Preferovat jedno by se mi nepodařilo. Jako bych byla jedna mince - každá strana je jiná, jako stránka mé duše.

9) Samostatná knížka X Série
Série, když už chci číst knížku, která se mi líbí, chci poznat celý příběh.

 10) Náš (běžný) svět X Fantasy svět
Jak kdy. Jsem strašný fantasy maniak, mám ráda svět s novými, vlastními pravidly, autoři se tak mohou víc vyřádit. Běžný svět už na pravidlech stojí a někdy něco nechceme, ale ono to už tak existuje. Ale je dobré stát na někdy pevné zemi.

11) Záporák X Záporačka
Mně nikdy moc nezáleželo na pohlaví hlavních záporáků :-)          
    
Tak tohle by byl ten TAG, já doufám, že se vám líbil a díky za přečtení.

Read books
Sarah

Žádné komentáře:

Okomentovat

Rossmann haul