neděle 18. června 2023

Kosmetický wishlist

 Ahoj, vítám vás u dnešního článku. Nadešel čas pomalu, ale jistě aktualizoval moje seznamy přání a začala jsem hnedka u mé milované kosmetiky a to nejen protože se dostávám ke dnu svých zásob, ale také protože budu mít v září narozeniny, a tak články tohoto typu mohou být brány jako inspirace. Odkaz jest v každém názvu produktu prosím pěkně. 

Sérum s obsahujem nicacinamidu a zinku bych ráda vyzkoušela pro jeho schopnosti posilovat kožní bariéru, vyrovnávat strukturu pleti a bojovat s nedokonalostmi, kterých já mám nemálo. Vždycky jsem měla akné, co si pamatuju a rozšířené póry. Navíc menší balení tohoto séra stojí reálně, že 150 Kč. 

Poetiko je zkratka pro Pomalá etická kosmetika, což je česká ženami vedená značka přírodní kosmetiky. Za jedno bych je ráda podpořila a za druhé mě zaujaly i jejich vizuálně pěkné a hlavně funkční produkty. Brzy mi bude docházet pleťový krém a další doma nemám, proto bych ráda vyzkoušela tento. Cena je trochu vyšší, jedná se o 490 Kč. 

Díky Janě Hrmové alias Janě Hrmi mi padly do oka i séra značky Topface, kterou koupíte na Riano. Konkrétně kyselina hyaluronová moje oblíbená složka jakékoliv skincare. Sérum stojí 239 Kč, ale s kódem HRMI20 je na něj sleva. 

Tuhle značku jejíž název vychází z hlavní složky - ceramidů, chci vyzkoušet už několikátým rokem, ale ještě jsem se neměla k tomu si něco sama koupit. Ráda bych zkusila jejich tělová mléka a čistící gel na pleť.

Ráda zkouším nové plátýnkové masky a tato sada mě obzvláště zaujala. Líbí se mi i obdobná od značky Korika, kdy právě tyhle sety vycházejí lépe a obsahují obvykle celou řadu, co značka vydala. Tenhle konkrétní set stojí 355 Kč. 

Se séry se mi tu nějak roztrhl pytel, ale testuju je hrozně ráda a centella je pro mě další zajímavou ingrediencí, celkově ty spíše zklidňující a posilující ingredience jsou moje oblíbená parketa. Cena závisí od velikosti balení, ale začíná na 283 Kč. 

Nová parfemace sprchových gelů od Dove, kterou jsem sledovala u zahraničních tvůrců a vyčkávala zda se objeví tady. A objevila! Potřebuju! Za kilo v dmku. 

Další česká a malá značka Lustco vytvářející nádherně barevný voňavý našlehaný kosmetický produkty. Od scrubů, přes suflé k mytí těla i vlasů až k produktům na holení nebo bytovým vůním. Ráda bych vyzkoušela jejich tělovou kosmetiku. 

Tuhle svíčku už jsem měla ve vysokým tumbleru a ráda bych jí vyzkoušela i v populární lodičce. Je to ale poměrně drahá sranda za 415 Kč. 

Moje neoblíbenější vůně od Yankee, kterou jsem si kupovala hlavně do auta, ale ve svíci jsem jí ještě neměla a ráda bych. 

Tuhle značku znám hlavně od ostatních kolegyň blogerek, prodává se na e-shopu Hristina a mají různé zajímavé parfemace tělové kosmetiky, kterou bych ráda vyzkoušela. Hlavně jejich peelingy a tělové mléka. 

Tuhle vychytávku mám taky z těch internetů, chtěla bych si do toho dát parfémy a pár dalších nezbytností, co momentálně mám v takové malé šedé krabičce. U nás to stojí asi 700 Kč na Mallu, ale z Sheinu se to dá objednat za pakatel.
Rituals Ritual of Mehr 
Z téhle řady jsem měla vloni tělové mléko, tedy můj první produkt od značky Rituals a ta vůně je nádherná. Ráda bych z řady Mehr vyzkoušela více produktů a uvítala bych opět doma mít i právě ten tělový krém. Je to dražší záležitost, ale stojí za to. Tato konkrétní vychází na 935 Kč.

Na konci léta už budu mít zřejmě zlikvidované moje zásoby parfémů a na zimu bych ráda něco těžšího zase. Tomu ideálně odpovídá tahle vůně, kterou už jsem jednou měla v 50 ml a byla boží. Asi si jí jen tak nekoupím, protože je to parfém okolo dvou tisíc, jak kde. 

Od téhle přírodní značky jsem zatím zkoušela jen doplňky stravy a byly super, což mě vede k tomu, že bych chtěla prozkoušet i jejich kosmetiku. 

Garnier Body Superfood (ten už jsem si koupila)
Garnier kromě své hairfood řady, přišel i s tělovou kosmetikou, kde mimo krému na ruce (které jsou super) nabízí i několik variant tělových krémů za 199 Kč, já bych ráda vyzkoušela tuhle Repairing variantu. 

Další česká značka, další tělová kosmetika je inovovaná meruňková řada, s níž jsem ještě neměla tu čest. Dárkový balíček vyjde na 718 Kč. 

Dalším z parfémů je Nomade, to je už úplně jiný typ vůně, ale vím jak na mě drží, jak na mě voní a líbí se mi. Na podzim a zimu další ideální volba. A vyjde levněji než Alienka. 
Tahle značka mě letos už jednou mile překvapila řadou Grow it longer a díky tomu bych ráda zkusila u tuhle pro citlivou pokožku hlavy. Hlavně šampon a kondicionér, ty séra a tonika já pak stejně nepoužívám.

Monday Volume šampon a kondicionér (tuhle řadu mám zrovna na cestě :-D )
Nová značka k sehnání v Rossmannu, no musíte uznat, že už jen ten design láká ke koupi. Snad teda vlasy po použití nevypadají jako pondělí, ale to nezjistím, když to nezkusím :-D

Tuhle krasavici plnou teplých barev jsem měla už jednou na wishlistu, ale nepořídila jsem si jí. Tehdy jsem měla nové jiné paletky, tak jsem si říkala, že je to trochu zbytné. Ale stále po ní tak nějak toužím ač stojí dva tisíce. 

Neskutečně jsem si letos oblíbila tekutý rozjasňovač od Benefitu a zajímalo by mě vyzkoušet i bronzer jinak než v pudrové podobě. Značka Milk mě zaujala ještě víc než Fenty ve finále, takže dám do wishlistu právě jí. 

Charlotte Tillbury Hollywood Flawless Filter 
Vyhlášený virální makeup. Ten bych si ráda koupila v Římě na letišti, když to bude někde možné, protože u nás se sehnat nedá. 

A tím jsme na konci celého mého seznamu kosmetických přání. A co jste si vyhlédli pěkného v kosmetickém světe vy? Dejte mi vědět do komentářů :)

Sabča


4 komentáře:

  1. Sabčo, mé srdce momentálně po ničem z kosmetiky nijak moc netouží (když nepočítám, že nutně potřebuju sprej na odrosty ;-)). Ale měla jsem meruňkové tělové mléko od Manufaktury a musím říci, že vonělo moc hezky.

    OdpovědětVymazat
  2. Ahoj Sabi,
    to je moc pěkný wishlist. Já si musím koupit nějaká tělová mazadla a značka Stanis Chef mě také láká. Ráda bych vyzkoušela i čistič od Cerave. Jinak jsem si nyní nakoupila docela dost věcí, tak zase budu trochu šetřit a spotřebovávat:-)
    Měj se krásně,
    Hanka z ciculka.cz

    OdpovědětVymazat
  3. Sabi, mám moc ráda tento formát článků. Sama si vlastně mohu jednu položku za tento týden odškrtnout. 🙈
    Co se týká Niacinamidu - doporučuji s klidem Balea sérum, dělá co má, a extra mě svou funkcí překvapil. Pro nedokonalosti a mastnější pleť - ideál.
    YC - vůně Black Cherry miluji, je to má asi nejoblíbenější varianta.
    TM - Alien je moc fajn, je vícero druhů, pro každého něco si myslím. Koukám, že už nějaké produkty máš doma, soudě z posledních nákupů. ♥ Hezkou neděli kočko.

    OdpovědětVymazat
  4. Máš tedy bohatý seznam, to já žádný nemám. Nějak se nemohu zbavit zásob, takže zatím nic nenakupuji. Nicméně Rituals of Mehr je naprosto božská řada a miluju ji. Renovality je láska, jejich produkty už používám roky. Chloe Nomade mám doma a voní naprosto božsky.

    OdpovědětVymazat