čtvrtek 18. května 2023

S láskou z Rivéry | Jules Wake | Knihodojmy

 Ahoj, poslední dobou jsem se nám docela rozečetla, takže tu máme dalšího knihodojmy. Tentokrát na nejnovější díl z edice S láskou, kterou pod svým pseudonymem Jules Wake píše Julie Caplinová - moje oblíbená autorka. 

Anotace: Oblíbená autorka romancí z atraktivních destinací Jules Wake čtenářky tentokrát zavede na francouzskou Riviéru.

Carrie učí ve škole a jedním z mála povyražení pro ni je kino se sestrou Angelou a pubertální neteří Jade. Když ji snoubenec Alan požádá o ruku, je potřeba zúčtovat s minulostí. Carrie před ním totiž tají, že je stále manželkou Richarda Maddoxe, z něhož se vyklubala filmová hvězda první velikosti. Rozvod ani jeden z nich dosud neměl potřebu řešit. Na Azurovém pobřeží se nyní nabízí jedinečná příležitost – Carrie se svými příbuznými míří na dovolenou do míst, kde Richard zrovna natáčí svůj budoucí trhák. Po letech odloučení dojde na setkání, které její život ovlivní zásadním způsobem. Carrie sama netuší, co chce. Co když si celou dobu jen něco nalhávala? Jisté je jen jedno – pobyt na Riviéře si musí užít na maximum.

Dojmy: Knížka od začátku působí hrozně neuvěřitelně, což se mnou se neslo celým příběhem. Jinak se však přenášíme na Azurové pobřeží neboli Francouzskou riviéru na písečné pláže, což je s prvními paprsky slunce v našich končinách příjemné čtení. Caplinová opět dokáže vytvořit jedinečnou pohodovou atmosféru, kdy tentokrát se až příliš nedíváme do té gastronomické stránky francouzské kuchyně. S hlavní hrdinkou Carrie jsem však docela souznila, přeci jen jsou tam situace kterými si projde mnoho lidí ač ne zrovna s filmovou hvězdou. 

Líbila se mi i až prázdninová atmosféra, která na mě dýchla, jenom jsem už autorky četla lepší a tohle mi přijde jako slušný průměr zasluhující si tři hvězdičky z pěti. 

Sabča


6 komentářů:

  1. Já jsem od Caplin před pár dny dočetla Hrad ve Skotsku - je to předvídatelné, ale milé a dobře se to čte - prostě oddychovka. Myslím, ž eo sérii S láskou... bude platit totéž :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Stáni, za mě Hrad ve Skotsku a Domek v Irsku jsou její nejlepší a shodneme se na tom i s tchýní. Mamka je teprve u Irska takže s ní to ještě probrat nemůžu :-D

      Vymazat
  2. Caplinovou mám moc ráda, knížky psané pod jejím pseudonymem jsem ještě neměla čas prozkoumat :)

    Another Dominika

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj, já jsem si jí tak oblíbila, že jí čtu nejvíc ze všech poslední roky :-D

      Vymazat
  3. Ahoj Sabi,
    knihu jsem už rozečetla, ale jsem pořád celkem na začátku, nevím, jestli to do konce měsíce stihnu dorazit...
    Měj se krásně,
    Hanka z ciculka.cz

    OdpovědětVymazat
  4. Na tuhle sérii knih od Caplinové se chystám, zatím jsem četla jen romantické útěky :)

    OdpovědětVymazat

Spotřebováno za Duben 2024