neděle 22. ledna 2023

Moje předsevzetí a cíle do roku 2023

 Ahoj, vítám vás u dnešního článku. Napadlo mě, že při smršti recenzí, která teď lednu je bych mohla vydat i zase nějaký ten trochu osobní článek. Dneska to budou moje cíle a předsevzetí pro letošní rok, na Silvestra jsem je neměla ani promyšlené, ale přeci jen asi nějaké budou. 

Udělala jsem si nové tapety, kde mám zaznamenané milníky, co mě čekají a i na co bych se chtěla zaměřit sama v sobě. Již brzy budu dávat na opravu svoje auto, ač teda oprava není úplně oprava, ale předělání většiny auta, na které jsme s přítelem postupně nakoupily nejrůznější díly. Moje auto je můj miláček a nemůžu se dočkat až Bobinu uvidím novou, slíbila jsem jí u mě hezký "důchod". Vyvaření, nový lak, nové vylepšené součástky, už žádný promáčkliny a škrábance od minulého majitele. 

Na přelomu srpna a září mě nejspíš čeká první dospělácká dovolená za hranice České republiky - prodloužený víkend v Římě, za odměny jsem si koupila letenky v akci a ač budu po zbytek roku šetřit, tak se strašně moc těším. 

Taky bysme se už chtěli trochu opřít do našeho budoucího bydlení, ne že bych tchýni neměla ráda, ale až budeme mít každá svůj píseček bude to určitě lepší :-D. 

V květnu nás čeká víkend ve vinném sklípku završený koncertem italské rockové kapely Maneskin, další těšení se v roce 2023. Celkově vinné turistiky bude víc než dost, ale mě to moc baví. 

Teď už, ale k tomu, co bych chtěla změnit sama na sobě. Ráda bych byla více přítomná, dost často utíkám v mysli do minulosti nebo budoucnosti a zcela zbytečně se tím trápím ač ani jedno z toho nemůžu ovlivnit. Taky pak mám dost problémy s pozorností a díky tomu samozřejmě horší výsledky a nižší produktivitu. 

Přestat dělat všechno pouze pro ostatní a protože se to ode mě přece čeká. Někomu to možná nepřijde, ale já jsem strašný people pleaser a prakticky neumím říkat ne až je to občas na můj úkor. Momentálně mám každý měsíc až do září jeden až dva víkendy plné a ten zbytek se taky určitě naplní. Občas je to vysilující, ač lidi kolem sebe miluju potřebuju si občas doma uklidit, vyprat, uvařit a krom toho si ráda i čtu, koukám na filmy. Prostě takový svůj klid a mír bez ostatních lidí. Navíc ne vždy jde potěšit ostatní a dost často jsou některý lidi pak v konfliktu nebo alespoň v tom pomyslném. 

Takže to bych letos ráda zvládla, případně ráda změnila a zažila. A co vy? Dáváte si cíle nebo jste spíš na ty předsevzetí? Dejte mi vědět do komentářů :-) 

Sabča







8 komentářů:

  1. Moc krásné cíle :-) Doufám, že ti všechny vyjdou a bude to skvělý, krásný rok ♥ Těším se na články o cestování i o všem ostatním.
    http://www.jancahala.cz/

    OdpovědětVymazat
  2. Pěkné cíle i předsevzetí. Já si toho moc nedávám, jen přečíst každý měsíc minimálně jednu knížku a užívat si :)

    OdpovědětVymazat
  3. Já si žádná vyloženě předsevzetí ani cíle nedávám, moc na to nejsem :) Ale taky bych se ráda více věnovala bydlení, je potřeba to tady trošku vylepšit :)

    Another Dominika

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj, my zrovna s tímhle předsevzetím trochu bojujeme. Jsme oba s přítelem hrozný yesmeni a tak máme víc akcí než víkendů doma.... No a bydlení tři roky v jednom pokoji je občas trochu na bednu :-D

      Vymazat
  4. Milá Sabi, já Ti hlavně přeji, aby se Ti cíle splnily a byly jsi šťastná a spokojená. A když se něco nestihne tento rok, tak se podaří jisti jindy, vše má totiž svůj čas. Moc hezké plány. ☺♥ Taky mám nějaký "takový" článek rozepsaný, ale po pravdě jsem po dvou prac. týdnech na něj až zapomněla. Řím, tam prostě všechny cesty vedou. 🤗

    OdpovědětVymazat
  5. Já moc neplánuji, letos mám vlastně jediný plán - předat své pracovní místo kolegyni a zůstat už jen jako řadový pracovník, ne vedoucí. Už mne to šéfování trochu zmáná ;-).
    Tobě přeju, ať ti plány vyjdou.

    OdpovědětVymazat
  6. Ahoj Sabi,
    doufám, že ti to všechno vyjde, hlavně to cestování!
    Měj se krásně,
    Hanka z ciculka.cz

    OdpovědětVymazat

Spotřebováno za Duben 2024