neděle 29. listopadu 2020

Dermacol Matte Mania: Dokonalá červená a nebo zase ne?

 Ahoj, dnešní článek se bude týkat vskutku profláklých rtěnek české kosmetické značky Dermacol. Řada Matte Mania přišla těsně po jejich dlouhodržících a v rámci trendu tekutých rtěnek. Nabízí od nude, růžových, červených odstínů až po méně obvyklé v drogerii. 

Konkrétně já jsem zakoupila odstín s číslem 55 na doporučení kamarádky a to proto, že jí to drželo celý večer v hospodě jak přibyté. Barva je opravdu sytá, je třeba dát si při nanášení pozor abyste nečmárli vedle, hrozně se to pak matlá a dělá to fleky. Toto bych byla ochotna podstoupit u syté rtěnky naprosto v pohodě. 

Mnohem více mi však vadilo, jak rtěnka vysušovala rty na dvě suchý hrozinky. Kdyby držela tak vem to čert člověk by si prostě večer dal poctivou vrstvu balzámu. Nejvíce mi, ale vadilo, že v mém případě rtěnka šla hnedka dolů, výdrž 0 a v případě, že jsem jí chtěla poopravit začla žmolkovat. Další problém díky tomuto vznikne i při nanášení - potřebujete velmi tenkou vrstvu. Kromě žmolkování se ale nejn vytrácela, ale i rozmazávala kolem rtů. U červené rtěnky naprosto nežádoucí, pokud zrovna nemíříte na karneval za klauna. 

Za mě vyhozené dvě stovky a rtěnka zcela nepoužitelná! 

Od Dermacolu ale mohu doporučit řasenku Mega Lashes nebo také bázi pod oční stíny. Co se rtěnek týče spíše bych sáhla po Maybeline Superstay. Na jakou rtěnku nedáte dopustit vy? 

Vaše Emma


2 komentáře:

  1. Ahoj,
    taky jsem zkoušela dlouhodržící rtěnky z Dermacolu a byla jsem s nimi opravdu nespokojená. Neuvěřitelně vysušují rty a stejně nedrží. Mám dva lip stainy od Sephory, používám je jen na focení nebo když vím, že je budu mít na rtech chvilku, taky mi vadí. Nejoblíbenější červená rtěnka pro mě je Eternal Red z Avonu za cca 69 Kč v akci. Je to klasická krémová rtěnka, ale dobře drží, nevysušuje a ten odstín je perfektní. Měj se krásně!
    Hanka z ciculka.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Hani, přesně tak bohužel u Dermacol jsem zatím nepochodila. Hodně teď kupuju dekorativku u Maybeline a zatím s máločím jsem byla nějak více nespokojená. Dost mě teď zaujali i jejich nové lesky, tak chci nějaký pořídit. U Avonu bohužel mě nesedí jejich produkty na rty, ale essence klasické krémové ty jsem dříve kupovala pořád.

      Vymazat