neděle 17. března 2019

ink: Tajemství kůže | Alice Broadway| knihodojmy

Ahoj všichni, dlouho jsme se neviděli, že? Měla jsem poněkud delší knižní kocovinu a asi tak milion jiných starostí. Jsem ráda, že jsem zpět, snad mi to vydrží a nepřeválcujou to zase jiný problémy, který budu prostě muset řešit a ne ležet v knihách.
Zdroj: blesk.cz

Anotace
: Představte si, že žijete v zemi, kde každá přelomová událost, každé důležité rozhodnutí, všechno, co pro vás má nějaký význam, skončí na vašem těle jako tetování. Po smrti pak z potetované kůže vytvoří knihu, která bude vašim potomkům sloužit jako vzpomínka na vás a vám jako záruka věčného života. V takovém světě žije Leora. Když její otec zemře, Leora by dala cokoli, jen aby mohl v paměti ostatních žít navždy. Ví totiž, že její otec si zasloužil, aby jeho kniha kůže se záznamem celého jeho dobrého života přetrvala navěky. Když však zjistí, že z knihy jejího otce někdo kus vyřízl a knihu upravil, musí se pustit do pátrání, které ji přiměje zamyslet se nad tím, zda svého otce vůbec znala. A jestli zná samu sebe. A jestli všechno, v co celý život věřila, je vůbec pravda. Tak začíná rozplétání strašného tajemství…

Vezme vinu na sebe - přece za to mohla, to ona byla ta hlupačka, co neodolala pokušení. To ona vypustila do světa zlo. Ale ona ho přece nestvořila, že ne? Ona si o tu schránku neřekla, nechtěla všechno změnit. Občas zlo prostě jen čeká a je mu jedno, kdo ho vypustí ven.

Dojmy: Prostě jsem po ní sáhla, protože málo stránek, poměrně velký písmena, jo to bude rychle přečtený. Taky bylo, ani ne za jediný den, ačkoliv jsem u toho vlastně strávila dohromady jen nějaké čtyři hodinky cca. Líbí se mi celá ta teorie ohledně tetování, až divně moc... (Kdybych se chtěla v blízkých dnech nechat potetovat, tak mi to zatrhněte, odtáhněte mě někam pryč nebo tak něco, jasný?) Hlavní hrdinka není žádná hloupá nešika, ale neuvěřitelně chytrá dívka, která za vše, co chce, co uznává dokáže bojovat a o všem přemýšlí několikrát, hned od začátku mi byla sympatická a na konci mi vskutku teprve spadla brada.  Rozhodně ten námět dělal hodně, napsané to bylo čtivě, grafika obálky neskutečná, příběh zajímavý, dostane se vám pod kůži. Nicméně pořád tomu chyběla ta třešnička na dortu a za mě dostává 4 hvězdičky z 5 možných. Chvílemi se dalo lehce předvídat, co se stane, ale celý to má hloubku.

Knížku, čaj a nohy v teple...

7 komentářů:

  1. Děkuju za knihodojem . Vypadá to že tě knížka bavila, což je dobře. Těším se na osobní vyprávění :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji, za komentář. Snad i tobě se knížka bude líbit :))) páč mám v plánu dát ti jí na čtení...

      Vymazat
  2. Opět moc krásně napsané a inovativní velice to vyobrazilo pocit z té knížky a přesně z tohodle důvodu miluju tvůj blog děkuji :)

    OdpovědětVymazat
  3. Kniha mě zaujala už když vyšla. Myslím, že by to nemuselo být špatné čtení a po tvých dojmech mám chuť se do ní pustit :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Byla vskutku dobrá, už si brousím zuby na druhý díl. Tak pokud budeš číst snad se bude líbit.

      Vymazat
    2. Moc děkuju a už se těším, až se do ní pustím :)

      Vymazat