čtvrtek 28. března 2019

Falešný román | Magdalena Mintová | knihodojmy

Ahoj všichni, vítám vás v dnešní pošmurné odpoledne na mém blogu. Dnešek byl opravdu na nic, a tak jsem utopila své strasti mezi písmenky knihy, o níž vám dnes budu i psát. Snad alespoň vaše jaro začalo o něco lépe než to moje, kde zrovna Slunce moc nesvítí.

Anotace:Když je váš tatínek bohatý a dává, proč toho nevyužít? Život v luxusu je přece tak krásný, tak lákavý. Jenže co když taťulda utáhne kohoutky a začne blábolit cosi o samostatnosti, odpovědnosti a skutečném životě? No, pak si třeba vymyslíte, že píšete román. Protože umělci, jak známo, mají náklady a křehkou duši, kterou by nemělo nic vykolejit, aby se dílo zadařilo. Jenže každý plán, jak zjistí naše hrdinka, má ošklivé nutkání se komplikovat a komplikovat až do úplného zbláznění. 

„Jsem mistr dvojí identity. Své sklony k podivínství skvěle maskuji drahým oblečením a faktem, že při pohledu na mě se lidi v duchu ptají jestli jsem lesba, že ještě nejsem vdaná, ne kdy půjdu na plastickou operaci.“

Dojmy: Příjemný, jednoduchý ženský románek, ale nic, kde by byla úplně akce, pro mnoho lidí nesnesitelná hlavní hrdinka, ale je to čtivé, místy humorné a skvěle napsané. Na tak mladou autorku dobré, ačkoliv Rimbaud psal taky za mlada, a to byl úplně jinej level. Tohle je takový současný, průměrný, ale pořád dobrý. Přečtu si stoprocentně i druhý díl, těším se na něj. Autorka má potenciál pokud nebude pořád psát touto deníkovou formou, no však ale i Moyesová a jí podobné někde začínaly. Uvidíme, co nám z Magdy ještě vznikne.

Čaj, knížku a nohy v teple...

2 komentáře:

  1. Velmi půvabně sepsané a krásné uvedení knížky zkrátka opět překrásná práce.

    Děkuji za příjemnou recenzi a za zpříjemnění večera.

    OdpovědětVymazat
  2. Zní to jako že sis užila fajn knížku, i když asi to nebyla úplná pecka oproti jiným příběhům, ale důležité je že z knihodojmu je cítit že tě to bavilo :)

    OdpovědětVymazat