sobota 19. ledna 2019

Marissa Meyerová | Cress: Měsíční kroniky | knihodojmy

Ahoj všichni, 600 stránek za pouhý jeden den. Je vám asi jasný, že v tomhle článku se chválou šetřit nebude. O čem je řeč ? No, například o tom, že ne každá Meyerová píše slátaniny jako Stmívání. Tahle Meyerová je můj nový spisovatelský crush a dost možná bude mou oblíbenou autorkou v rozmezí mého věku 15-18, protože 10-15 už obsadila Jacqueline Wilsonová (ačkoliv jsem jí četla už od osmi).
Anotace: Cress od dětství vyrůstala sama uvězněná v umělém satelitu. Jedinou společnost jí zde dělají počítačové obrazovky. Díky času strávenému s počítači se Cress vypracuje ve špičkovou hackerku. Naneštěstí je však přinucena pracovat pro královnu Levanu a právě dostala rozkazy vystopovat Cinder a jejího pohledného průvodce. Cinder a kapitán Thorne jsou na útěku. Společně se Scarlet a Vlkem plánují svrhnout královnu Levanu a zabránit její armádě v invazi na Zemi. Právě Cress může Cinder a jejím společníkům pomoct. Odvážný pokus zachránit ji se však nezdaří a celá skupina se rozdělí. Cress má konečně svou svobodu, ale musí za ni zaplatit vyšší cenu, než si dovedla představit. A královna Levana nehodlá připustit, aby se někdo postavil do cesty její svatbě s císařem Kaiem. I když se Cress, Scarlet ani Cinder necítí být povolány k záchraně světa, zdá se, že jsou jedinou nadějí, kterou svět má.
„Možná nic jako osud neexistuje. Možná jsou to jen příležitosti, které se nám naskytnou, a to, co s nimi uděláme. (Cress)“
Dojmy: Podle fotky: Ano, četla jsem to a u toho koukala na Měsíc, dokud se nepřesunul na obloze za roh baráku. Jsem z toho totálně hotová, emocionálně vyčerpaná a ano už vedle mě leží těch dalších 800 stránek totální literární extáze. Byl to teda pořádnej nářez, co vám budu povídat. Bože, já jsem úplně vymletá, prostě úplnej výmaz mozku... (to je vždy když čtu něco tak super) Cinder je stále ta geniální hlavní hrdinka, která se prostě nedá nemilovat, Cress mi přijde zatím jako nejméně zajímavá princezna, ačkoliv ostatní čtenáři jí mají velmi rádi. Mně prostě víc sedla Cinder a Scarlet, na Winter jsem zvědavá, protože se tam promítne úplně odlišný prostředí, a to sice Měsíc, vzhledem k tomu, že je to měsíční princezna. No a kapitán ten mě překvapil ze všech nejvíc, svou odvahou, no crush prostě hnedka po císaři Kaitovi...Taky tak nějak doufáte, že na to někdy někdo natočí film ? Něco jako takový Hvězdný války pro holky. Jinak kdyby to někdo nepochopil tentokrát šlo o remake pohádky o princezně Locice, u nás známá z animáku Na vlásku. You need this, believe me !

Jestli jste někdy věřili mým doporučením dejte téhle sérii šanci
Čaj, knížku a nohy v teple


2 komentáře:

  1. Pane jo, to je obsáhlý knihodojem, úplně tě to zase pohltilo. A dostaly mě ty Star Wars pro holky, myslím, že bych neměl problém je shlédnout taky. Tak teď ukecat nějakýho rejžu věřím, že zrovna ty bys to dokázala, a hned bys jim na to sepsala filmodojem :D

    OdpovědětVymazat
  2. tahle serie je proste pecka a tezko se najde nekdo, kdo by ji nemel rad :-D

    OdpovědětVymazat

Rossmann haul