pátek 11. ledna 2019

Malý pražský erotikon | Patrik Hartl | knihodojmy

Ahoj všichni, jelikož leden je pro mě vždycky totálně mindfu*k měsíc, mám tu i další český bizárek v podobě mé druhé přečtené knihy Patrika Hartla.


Anotace: Na Babě stojí nad strání s výhledem na Prahu dvě sousedící řadovky, ve kterých bydlí rodiny, jejichž členové prožívají pod povrchem zdánlivě všedních dní nečekaně osudové milostné příběhy.
Honza cítí pokušení, ale protože si nechce komplikovat život, snaží se mu odolat. Marta, přestože je vdaná, občas neodolá, a Zbyněk se ani odolávat nepokouší. Táňa miluje tajně, Petra má zábrany, Tomáš je až příliš velký romantik, Cyril trochu zvrhlík a Adéla se miluje častěji než všichni předchozí dohromady, aby se necítila sama.
Malý pražský erotikon je zábavným obrazem jejich intimního života, který líčí jejich touhy, okamžiky radosti i katastrofy od předškolního věku až po věk důchodový.



Dojmy: Plytký. Moc sexu. Dokonce i sex mezi psi a láska mezi holuby. Opět mi to dalo facku proč nečtu českou současnou literaturu. Nicméně je to neskutečně čtivý, neskutečně moc, Hartl si dokáže získat pozornost čtenáře. Jenže stejně jako u Třeštíkové i tady doufám, že to prostě všechno tak není, že je to jen pohled autora => ano, zase každej prcá s každým, dokonce nevědí, kdo s kým, že má děti... Autor to dost přehání, no nevím prostě. Za mě byly Okamžiky štěstí lepší, ačkoliv tady zas mi přijdou zajímavější postavy. Stále to však bylo lepší než Bábovky.

Co vy a Patrik Hartl ? 


Knížku, čaj a nohy v teple


2 komentáře:

  1. Asi to bylo trochu náročnější čtení na pochopení všeho toho děje, co tam bylo, jak chápu z Tvého shrnutí. Jako že asi číst se to dalo dobře, ale zorientovat se v příběhu už bylo horší. Alespoň takový dojem to na mě má z Tvé recenze.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. O to vůbec nešlo, spíš to bylo takové, že jsi už pak nevěděl, kdo s kým co, protože každý s někým to..... Ani mi nepřipadalo, že by tam bylo něco charakteristického dle čeho by se to dala pamatovat

      Vymazat

Rossmann haul