sobota 29. prosince 2018

Pocitáty. Vesmír ve mně. | Kateřina Rezková | fotorecenze

Ahoj všichni, vítám Vás u dnešního článku, kde se mrkneme na knížku zpěvačky a blogerky Kate Rezkové. Jde už její druhou knížku, o poezii. Já si jí přála k Vánocům, protože už v teaseru ke knížce jsem se tak trochu našla. Nevím, jak přesně hodnotit poezii, protože hodně záleží na tom, jak ji vnímáte a moc objektivně to tedy nepůjde, proto více fotek než slov. Nejde o spolupráci, spíš jen o takovou upoutávku na knihu z mé vlastní vůle. Tyto verše najdete kromě knihy i na instagramu.
Nádherný grafický minimalistický zpracování, kterému však musím vytknout jednu věc, co jsem zřejmě nepochopila, proč roztahat jednu záležitost po pěti stránkách po pár řádcích, ale asi to mělo navodit určitou atmosféru. 
Každý si tam asi něco najde, konkrétně já si tam našla: ty zdi uvnitř nás, tak kdo ? , bez doteku, hraju si, jsem já vlastně tou, kterou si myslím, že jsem ?. Svým způsobem se mi to líbí a zároveň některé řádky, jakoby mi nic nedaly a byly takový navíc. 
Tady jsem chtěla ukázat právě způsob grafického zpracování, líbí se mi to, celkem hodně. Vychází to už z konceptu teaseru, samotného. (kliknutím sem se ti otevře teaser ke knize). Za mě Kate má prostě talent, dokáže navodit tu atmosféru, kdy jí prostě každý chceme poslouchat.
Pokud vás tento článek zaujal knihu koupíte zde a více o Kate se dozvíte pro změnu tady.

Knížku a nohy v teple



5 komentářů:

  1. O této knížce od Tebe vím už od doby, cos mi poprvé o ní říkala, a těšil jsem , až ji budeš mít a přečteš si ji a něco nejen tady v rácích mi o ni povíš. Asi by mi byla některými řádky taky hodně blízká, už jen z těch úryvků, cos mi přečetla. Díky za článek, který i kyž má jen pár slov, říká daleko víc :)

    OdpovědětVymazat
  2. Tohle asi není úplně pro mě. Na citáty a podobné typy knih (třeba Terapie sdílením atd. a nebo "moderní poezie") úplně nejsem... Je tam na mě málo textu...:-D :-D Ne nevím, prostě to neníto pravé pro mě, takže na knihu se asi nevrhnu. :-)

    OdpovědětVymazat
  3. Jaj, tohle bych "žrala". :D
    Vlastně bych chtěla něco podobného napsat, jednou :)

    OdpovědětVymazat