čtvrtek 8. února 2018

10 věcí, co bych chtěla stihnout do svých 30

Zdroj
1) Procestovat Evropu
Asie a země tímhle směrem mě příliš nelákají a zatím ani země za velkou louží – Amerika. Jako první bych ráda procestovala Evropu. Například Anglie mi vloni zcela učarovala, tak že se tam chci rozhodně vrátit, poznat ji lépe. Dost se mi líbila ta mentalita národa. S čímž možná souvisí, že chci Anglii porovnat i se Skotskem a Irskem…..A nejen s nimi. Tohle je asi jeden z největších cílů.

Zdroj
2) Používat více přírodní kosmetiky
Proč ? Protože už takhle ve všem přijímáme strašně moc chemie. Hodně dobré zkušenosti mám se značkou Soaphoria nebo Lush, ale ty pro mne bohužel nejsou cenově dostupné při mé aktuální spotřebě a studentských penízkách, to dvakrát otáčíte každej drobák, však to znáte.






Zdroj
3) Najít si práci, která mě bude naplňovat a zároveň mě uživí
Docela oříšek v dnešní době. Stačilo by mi kdyby mě uživila a bylo tam dostatek dovolené na to moje cestováníčko, že ? Cestování mě hodně bere, ale opět mě omezují peníze….. Možná proto jsem přešla na cestovní ruch ? Protože je mi to bližší než vyloženě obchodka, nějak mi to víc něco říká. Nebudu zatloukat - chtěla bych dělat v cestovním ruchu nebo s knihami.


Zdroj
4) Koupit si foťák
Focení je jedna z dalších věcí, co by mě eventuálně bavila, jenže já se u focení na mobil příšerně vztekám, nikdy to není tak dokonalé, jak bych si představovala a není tam moc co nastavit leda to pak dohnat v úpravách a to prostě není ono. Uvažovala bych asi o nějakém Canonu, i když na obrázku je Nikon.






5) Navštívit La Scalu v Miláně a Louvre v Paříži
Zdroj
Umění taky žeru, očividně. Je divné chtít navštívit La Scalu a jít na balet ? Náhodou ty březnové už jsou třeba skoro vyprodané. Jo, koukala jsem jen tak na lístky. Přece když už bych v rámci poznávání Evropy v té „Itošce“  byla tak nezahodím takovou super příležitost jako připlánovat si k tomu i La Scalu. Paříž to je taková srdcovka. Nikdy jsem tam nebyla, ale miluju croissanty a bagety, dokonce i Edith Piaf. Také tam chci zavítat, i když z výšek je mi blbě takže Eifellovku asi vynechám, stejně jako jsem vynechala London eye.


Zdroj
6) Jet na letiště a vybrat náhodný let a tam prostě letět
Chybí mi ta spontánnost, plánuji si všechno a pořád, abych prostě věděla, jak na tom časově jsem. Tohle by bylo takové narušení komfortní zóny, ale proč někoho nevytáhnout s sebou a neužít si trochu dobrodružnější formu "dovči" ? Zní to tak svobodomyslně a všechno……






Zdroj
7) Splnit rodičům nějaký jejich sen
Sice zatím vypadám jako sobec, ale tohle je asi moje number 2 priorita hned po té práci, protože bez ní to moc nepůjde. Chtěla bych jim nějak oplatit všechny ty roky, co se o mě starají a tak….. A proč jim nesplnit nějaký jejich sen ? Pro tátu nevím, co bych udělala, ale mamku s otčímem bych poslala na dovču někam do tepla, protože otčím se rád potápí... Tátovi bych koupila nějakou chatičku u nějaké vodní nádrže nebo někde, kde jsou ryby, rád rybaří...

Zdroj
8) Naučit se vařit italskou, mexickou a jiné světové kuchyně
Zatím neumím popravdě ani naší českou a moc nevařím, ale mě ani česká  moc nechutná a tak se naučím pár klasik a zaměřím se spíše na světové kuchyně, protože třeba italskou miluju. Uf, mamka si to přečetla a prý o víkendu vařím...To jsem si, ale zavařila, že ?



9) Koupit si kabelku –opravdovou ne od Vietnamců za „či ca padesát“
Ženy a kabelky, co ? U mě najdete jenom zatracený batohy, poslední kabelka dopadla tak, že se jí po třech dnech rozbil zip a od té doby mi dekoruje skříň a jinou nemám. No, co ? Nepotřebuji. Vlastně tahám jednu od babičky s lebkou a řetězy a to ještě jen když fakt nemůžu mít batoh . Asi bych chtěla nějakou koženou, velkou, černou, prostě takovou tu základní kabelku, co ale něco vydrží.


Zdroj
Tetování
Zatím na to nemám koule, ale už mám vymyšlený tak tři, ale nechci zase zacházet tak daleko, takže tak 1-2. Ráda bych si věci zaznamenávala nejen do diářů a v případě nějakého toho podílu z celoživotního úhlu pohledu, jakože je to pro mě nějak bytostně důležité. Obrázek je pouze ilustrační, nic takového nechci. 





A to je vše....
S láskou,
Sabbi

9 komentářů:

  1. V La Scale jsem byla na prohlídce a vlastně jsem byla zklamaná - čekala jsem něco velkolepého, ale navštívila jsem vlastně normální divadlo, kde se ani během prohlídky moc neporozhlédneš. Ale viděla jsem kousek zkoušky La Traviaty, to bylo super. :)
    Můj sen byla pařížská Opera Garnier, to už je jiná operní budova! :) A to se mi poštěstilo nedávno. Stejně jako ty bych chtěla někdy zažít spontánní výlet "prostě někam".
    Bára z barborovepribehy.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak já bych chtěla jít přímo na představení než jen na prohlídku. Gratuluju, přeju ti to ! Děkuji ti za komentář.

      Vymazat
  2. Pěkné cíle. :) Procestovat Evropu bych taky moc chtěla. Ale největší sen je pro mě návštěva Ameriky. ;-)

    OdpovědětVymazat
  3. Sen procestovat Evropu chápu, žijeme na nádherným kontinentu a máme všechno blízko. Ale upřímně je to všude hrozně podobný. Naopak návštěva zemí na jiných kontinentech, hlavně Asie nebo Afrika, ti dá mnohem, mnohem více.

    Co se týče financí, cestování nemusí být vždycky drahou záležistostí. To je jakýsi zažraný mýtus. Pro inspiraci, jak se dá cestovat tak, aby tě to nezrunovalo na další půlrok, se můžeš mrknout na můj článek - http://prosmejdimesvet.cz/2017/11/05/se-resi-financne-takova-cesta-kolem-sveta/. My takhle sjíždíme celý svět. :)

    Ale ke spontánnímu výběru letu rovnou na letišti jsem se ještě neodhodlala. To je taky něco, co bych chtěla udělat! :)

    Jinak fandím, ať se ti splní vše, co si přeješ. Budu držet palce. :)

    Ilona z prosmejdimesvet.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Což zcela chápu, ale já jsem asi nudná a nemám ten smysl pro dobrodružství až takový. Jsem takovej ten odchovanec moderních technologií, tak se mi úplně nechce do nějaké vyloženě rozvojové země... Každopádně třeba někdy, přiznám se, že pár exotičtějších míst mě též láká, ale sama si na to netroufnu. Na článek hnedka mrknu, děkuju ti moc za komentář. Doufám, že i tobě se splní tvá přání.

      Vymazat
  4. Ohledně cestování a práce, která mě bude naplňovat, to máme stejné :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Super a už víš, co za práci by to mělo být ? :) Jinak děkuji za komentář.

      Vymazat
  5. Až budeš kupovat foťák, rozhodně vynechej Canon a kup si Nikon samozřejmě zrcadlovku nebo bezzrcadlovku Fuji :)
    Jinak krásně napsaný celý

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :D Až jednou budu mít práci, tak si budu kupovat foťák, protože ty zrcadlovky, to je nekřesťanský kolik za to chtěj peněz :D Každopádně děkuji za radu.

      Vymazat

Rossmann haul