sobota 20. srpna 2016

Dvůr trnů a růží | Sarrah J. Maas | recenze pro dobre-knihy.cz

Ahoj všichni, vítám vás u dnešní recenze a už teď říkám, že budu hodně pozitivní. Taky se tak těšíte do školy jako já ? To budou panečku fotky knížek z vlaku a vůbec. Už jsem druhý den doma sama a hádejte, co jsem celý den dělala ? No válela si šunky a četla :D 


AnotaceÚžasný a mrazivý příběh na motivy příběhu Krásky a Zvířete. Když devatenáctiletá lovkyně Feyre zabije v lese vlka, odvleče ji podivný tvor do svého doupěte, které se ukáže být jiným světem. Tam zjišťuje, že únosce není zvíře, ale Tamlin – jedna z nesmrtelných bytostí, které kdysi vládly světu. Nenávist se postupně mění v lásku a Feyre musí přijít na způsob, jak zachránit tajuplný svět i svého únosce.

Buď vděčná za své lidské srdce, Feyre. Lituj ty, kdo necítí vůbec nic. (Rhysand, Dvůr trnů a růží)

Můj názor: Knihu jsem si vybrala naprosto spontánně a po negativní recenzi od Marilee jsem se bála, co to bude, i když vzápětí mě uklidnila Molly, která si zas knihu pochvalovala. Prvních sto stran je opravdu takové uvedení do děje,aby jste věděli co, kdo a kde. Jakmile překročíte stou stránku tak už to jenom jede, tak že knížku stejně jako já nebudete moci odložit, čímž však nechci říct, že by prvních sto stran knížky bylo nudných to vůbec ne. Co mě v knize šokovalo asi nejvíc bylo, že Sarrah umí psát o sexu a to dokonce skvěle, možná právě proto by to nemuselo být pro úplně mladé čtenářky. Postavy jsou všechny dle mého k sežrání i ty svým způsobem zlé, ale tak co by jste chtěli ve světě magie, že ? Kdybych měla jmenovat svou nejoblíbenější čtveřici byla by to Feyre, Tamlin, Lucien a Rhysand. Miluju remaky a myslím si, že Skleněný trůn je oproti Dvoru trnů a růží pěknej brak. Kniha je strhující a svým způsobem sama divoká jako její hrdinové, až vás to občas nutí rázovat po pokoji s knihou v ruce sem a tam.  Dlouho na mě nějaká kniha nezapůsobila tak, že by se mi u napínavých scén svíral žaludek a modlila se za to, aby to nějak dopadlo. Kniha plná sexy, mocných hrdinů ? No to je moje. Stránky mi mizely pod rukama, až příliš rychle a za sebe říkám: Já chci víc, víc tohohle.

Líbí se mi, jak pod tou dokonalostí magických bytostí prosvítají i jejich chyby. Rozhodně to něco, co otevřete a hned víte, jak to dopadne. Rafinované využití slov a obratů z toho dělá snad ještě mnohem víc. Jediné v čem budu pes je obálka, protože je pěkně hnusná, dle mého by bylo mnohem krásnější dát do pozadí třeba právě ty růže nebo pak i něco magického. Rozhodně by to víc zaujalo než tahle hrůza a pozor ty stříbrný písmenka se hrozně lehce zničí. Také nechápu proč tak obsáhlé knihy vychází v paperbacku, protože si rozhodně nemyslím, že by tohle měla být spotřební literatura. Za mě plný počet hvězdiček po všech směrech. Pokud máte rádi fantasy a remaky, tak tohle je knížka pro Vás. A bude na tuhle knížku určitě ještě obrázkový článek, protože bych sem stejně nenacpala vše, co bych chtěla, tak se těšte.

Za knihu k recenzi děkuji eshopu www.dobre-knihy.cz
K zákoupení je zde
S láskou, Sabbi 

3 komentáře:

  1. Skvělá recenze. Ve většině s tebou souhlasím, jen si myslím, že Skleněný trůn je stejně dobrý, v něčem i lepší. S těma písmenky máš pravdu. Ať dělám, co dělám, vždycky se ošoupou.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dobrý večer, no já četla zatím jenom první díl a říká se, že pokračování je lepší, tak snad někdy též posoudím :) Ty písmenka mě ani nemrzí teda pokud se neošoupou úplně, protože jak je vidět na mé fotce, tak to pak vypadá snad i lépe :D Děkuji za komentář

      Vymazat
    2. Určitě si přečti další díly, jsou mnohem lepší a propracovanější. :)

      Vymazat