středa 31. července 2024

Shrnutí měsíce Červenec 2024 - Svatojánský jarmark, Streetfood piknik Kačina, letní kino, vařící horečka...

 Ahoj, vítám vás u dalšího měsíčního shrnutí. Tentokrát nezačínám zrovna optimisticky, ale věřím, že se to v průběhu měsíce vylepší. 

Minule jsme skončili poněkud předčasně, závěr června jsem strávila s tetou Monikou a strejdou Petrem a samozřejmě mým přítelem Kubou na Svatojánském jarmarku. Na místní poměry byl dostupný široký sortiment piva, vína i jídla - já jsem podpořila kamaráda - poprvé zkoušel mít stánek s občerstvením a v nabídce měl i burgery nebo grilovaný sýr. Mimoto byl i program - letos vystoupil například Zdeněk Izer, Magda Malá nebo čáslavský Jelband. V úterý už pak přišlo rozloučení s dědou...dovoluji si přiložit jen fotku květiny, co jsem pro něj měla. Páteční volno jsem využila na balení na dovolenou, úklid a praní a odvoz tříděného odpadu. Bohužel jsem narazila na půl kontejneru knížek, kterých se někdo touto cestou zbavoval. Vzhledem k tomu, že jsem neměla čas vykládat půl kontejneru knih a řešit co s nimi jsem to alespoň dala na městskou skupinu, že snad se najde někdo, kdo se nějaké ujme.  V sobotu jsme s přítelem večer vytáhli Škodovku na první letošní delší projížďku a zamířili jsme na rozlučkovou večeři. Zkusili jsme Bistro Fifties v Čívicích na předměstí Pardubic. Za mě jsou burgery z Bejknu určitě lepší, ale vyloženě špatné to nebylo. Alespoň jsme zkusili něco na doporučení To je žrádlo, kterého Kuba s oblibou sleduje. 


Následně jsem odletěla na týden s mamkou, jejím přítelem a jeho dcerou do Řecka. O tom jsem se více rozpovídala v článku zde a o výletu na Jeep Safari v rámci poznávání Jižní Kréty pak najdete článek zde
V pondělí jsem naštěstí ještě měla volno, takže jsem prala, po obědě jsem byla na druhém kole výběrového řízení a rovnou se stavila na nákup, abych od úterka mohla normálně začít fungovat. Ve středu jsem byla na své prozatím poslední terapii, protože jsem se rozhodla jí přerušit nebo možná i ukončit, to ještě uvidíme. Byla jsem ještě v lékárně a tak jsem si na posilněnou vzala ledovou kávu v Rossmannu. Rozhodně jsem se ale začala zase činit v kuchyni - dělala jsem banánovou bábovku s bílým jogurtem, cibulačku, chilli con carne, holanďáky s br.kaší, banánové muffiny s čokoládou a domácí pizzu. V pátek teda přišla dobrá zpráva, že pracovní nabídku jsem získala a příští týden pojedu podepsat smlouvu. Takže na oslavu jsem právě dělala tu domácí pizzu a k tomu jsem rozdělala prosecco a večer jsem dokoukala pro mě rewatching You a Kuba by teď chtěl koukat Jmenuju se Earl, do čehož se mi upřímně vůbec nechce. Kéž kdybych ho tak utáhla na Hry o Trůny, abych je pro jednou viděla celé.  

V sobotu jsem dopoledne uklízela, už to bylo potřeba a dřív jsem to po návratu z dovolené nezvládla. Utřela jsem prach, vyluxovala, vytřela a převlékla postel, pak jsem k obědu udělala kuřecí na kari s rýží a po obědě jsme se s tchýní daly do mytí oken na baráku, už bysme snad žádné hodně špinavé práce dělat neměly. Večer jsme vyrazili na náměstí na letní kino, které u nás bývá 1-2x za prázdniny zdarma, tentokrát dávaly Prázdniny s broučkem (velmi průměrný film, kdy trailer je zajímavější než celý film). 

V neděli nás pak čekal Streetfood piknik na Kačině, taková naše tradice (akorát vloni jsme vynechali). Vzali jsme Verču, zrovna i měla 25. narozeniny, tak si narozeninový den alespoň trochu užila v naší společnosti. Začali jsme burgerem z Grill Bill já si dala Alpina s domácí BBQ omáčkou, mozzarellou, slaninou, křenem, coleslawem, cibulkou, rajčetem a okurkou a k tomu levandulovou limonádu od Limonád z Posázaví. Jako dezert jsme zvolily rolovanou zmrzlinu - já zkombinovala jahody a Raffaelo, ale nebylo to příliš výrazné. Následovaly Aperoly v Prostě baru na kolečkách. Následně jsem jako druhý chod zvolila jarní závitky s kachním a hovězím masem, ale ty mi vůbec nechutnaly. Potom jsme šli na cider a limonádu ke stánku Agnes a od jídla si na chvíli oddychli. Grande finále bylo zázvorové pivo a limonáda Gingerrr, kde jsme si pak brali nějaká piva i domů. K tomu na zobačku jsme si v peruánských specialitách vzali nachos se sýrovou omáčkou. 
V týdnu jsem převážně vařila a různě zařizovala, co bylo třeba. Ve středu jsem se pokoušela napodobit souvlaki s pita chlebem a tzatziki. Pátek jsme s Kubou vyrazili do kina na novou Marvelovku na Deadpool & Wolverine a už dlouho jsme neviděli tak natřískaný kino, což je super, ovšem otázkou je zda tam ty lidi udrží. Osobně mě trochu vadil ten do očí bijící nadbytek vulgarit a daleko méně skutečně vtipných hlášek. Poněkud nesourodé duo Deadpool s Wolverinem jinak fungovalo skvěle. V sobotu jsme vstávali brzy kvůli Veteran burze v Chotusicích, na to že se jednalo o letní a bylo hezky, tak byla tak poloviční, co ty minulé - čili jsme jí rychle prošli. Kuba sehnal mlhovku na Škodovku co chtěl a ještě nějaké další věci, já si pořídila dva hrnečky (resp. Kuba mi pořídil, já si je jen vybrala) z růžového porcelánu, údajně nějaké sběratelské kousky. Já si je nechám na barák, ale rozhodně je plánuju používat ač by někdo mohl říct, že je to škoda. Odpoledne jsem uklidila na baráku a po zaslouženém relaxu ve vířivce jsme k večeru vyrazili na Hudbu na dlani, kdy dramaturgem je mého snoubence strejda a současně tam hraje v kapele, kde mimo jiné hraje i tchán. V neděli dopoledne jsem chystala občerstvení pro Kubu do práce, když měl ten svátek, pak jsme vyrazili na oběd k babičce slavit Kristýnu (táty manželku) a Kubu a od ní rovnou domů oslavit Kuby a Katku (Kuby strejdy manželku). Na domácí oslavu jsem přichystala Lotus cheesecake, ale zase mi neztuhl i přes tři ztužovače. Možná příště zkusím jet podle nějakého jiného receptu, tenhle mi nefunguje. 

V pondělí jsem řešila výpis z dokumentace pro následující vstupní prohlídku do nové práce. V úterý mám v plánu jít s Káťou, Kuby bratrance manželkou do kina, ale o tom zase až příště. 

A kam jste se během července podívali vy, ať už u nás nebo za hranicemi? Dejte mi vědět do komentářů :) 

Sabča





7 komentářů:

  1. Sabčo, gratuluju k nové práci a držím palce ať jsi tam spokojená.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Stáni, zatím to vypadá slibně, ale musím se toho hodně nového naučit. Děkuji za milá slova.

      Vymazat
  2. Je super, že jsi to o těch knihách dala vědět ostatním, snad se tak aspoň některé zachránily :)
    Gratuluju k nové práci! :)
    Miluju letní kina zdarma :D I když je to ve výsledku blbost, letňáky zdarma jsou prostě fajn.

    Můj největší highlight července byla svatba našeho kamaráda, bylo to na Vysočině v moc hezkém pivovaru, bylo to moc fajn :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Luci, snad ano. Děkuju moc, zatím jsem ve fázi učení se všeho nového a je toho skutečně hodně. Věřím, že si to časem sedne, protože z toho mám dobrý pocit.

      Celkově kultura zdarma je vždycky bezva možnost :) Já se přiznám, že od svého dětství jsem na svatbě nebyla, tak to vypadá, že třeba budeme mezi našimi přáteli první ač až v roce 2026.

      Vymazat
  3. Sabi, měla si hodně pestrý, naprosto parádní prázdninový měsíc. Až na jeden výlet jsem cestovala spíš pracovně, podívala jsem se do Německa.
    Přeji příjemný srpen! Helena

    OdpovědětVymazat
  4. My trávime leto doma, ale pred letom sme boli s rodinou v Taliansku a na konci leta sa s priateľom chystám na Maltu na jeden kurz :)

    OdpovědětVymazat
  5. Ahoj Sabi,
    já letos v létě cestuji fakt hodně a jsem za to ráda. Na začátku měsíce jsem byla s přítelem v Německu a v Polsku, pak na prodloužený víkend v Maďarsku. Na přelomu července a srpna jsme si užili moje milované Irsko a zítra odlétám do Řecka. Letos jsem tu dovolenou vytěžila na maximum:-D
    Měj se krásně,
    Hanka z ciculka.cz

    OdpovědětVymazat