neděle 26. listopadu 2023

Vinice ve Francii | Julie Caplinová | Knihodojmy

 Ahoj, vítám vás u dnešního článku. Tohle bude možná na nějakou dobu poslední kniha, co čtu protože chci. Čeká mě prokousat se dvaceti knížkami do konce tohoto roku v rámci povinné četby. No dost už k tomu jdeme si projít tuhle ještě podzimní novinku. 

Anotace: Vychutnejte si pravé šampaňské a máslové croissanty podávané s proslulým francouzským šarmem Hattie má zlomené srdce a cítí se mizerně. Když se jí naskytne příležitost pracovat dva měsíce na krásném sídle v oblasti Champagne, neváhá ani vteřinu a koupí letenky rychleji, než vyletí zátka z lahve šampaňského. Příprava velkolepého obřadu její sestřenice Gabby pro ni představuje šanci vypracovat se z pouhé asistentky na vyhledávanou organizátorku svateb. Proto se rozhodne zapomenout na trable s láskou a napnout všechny síly k uspořádání pohádkového dne. Nepočítala ovšem s jednou maličkostí… S úžasným Lucem, který neustále rozptyluje její pozornost. Podnikají spolu výlety po okolí, navštěvují místní trhy s delikatesami a užívají si pikniky mezi řádky vinné révy.
Možná za to můžou bublinky, možná Lucovo kouzlo, ale Hattie začne přemýšlet, jestli jde jen o chvilkové poblouznění, nebo snad o něco víc.

Dojmy: Obálka se velmi povedla, je až atmosférická a vše je na ní doslova zalité sluncem. Děj je zde poněkud spletitý, obdobně jako třeba v díle Hrad ve Skotsku, ale současně trochu jinak. Hattie mě docela rozčilovala svojí věčnou pochybovačností, možná to bylo protože měla pár podobných vlastností jako já. Líbí se mi jak se zde opět protínají dějové linky s postavami z minulých dílů to je velká libůstka všech "caplinovek" a já si na ní taky potrpím a těším. Přijde mi, že poslední dobou se autorka snaží vytvářet něco víc než oddechovou "romanťárnu", ale vedlejší dějová linka nemá moc prostoru na rozjezd a tak její potenciál za mě není využit jak by mohl. To nic nemění na tom, že oddechovka to byla příjemná, hodnotila bych jí na příjemných 7/10. 

U Ježíška už mám napsáno o S láskou z Londýna, tak uvidíme zda jsem byla letos hodná. Jaké autory krom Caplinové v tomto žánru doporučujete? Dejte mi vědět do komentářů :) 

Sabča


6 komentářů:

  1. Já jsem teď přečetla Horké vafle a ledové koupele (mám recenzi na blogu) - to je trochu podobný styl. Ale zatím to není série, snad to má jen jedno pokračování (které ještě nevyšlo v čj)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Stáni, to zní skvěle. Já dneska četla Křest sv. Vladimíra :-D a Borovský určitě bude daleko větší oblíbenec než Mácha toho nějak nemůžu furt skousnout.

      Vymazat
  2. Já jsem něco na podobný styl teprve zabalila pod stromeček, tak uvidíme, jak se nám to bude líbit (knihu jsem sice koupila mamce, ale číst ji budu i já). 🙂
    Určitě jsi byla hodná a knížky se dočkáš. Snad jsem taky byla hodná - i když já spíš doufám, že pod stromečkem ke čtení něco najdu, i když moje knihovna je totálně narvaná k prasknutí.
    Hezký den, Sabi.

    OdpovědětVymazat
  3. Já teď dočetla Třeštíkovou a měla jsem tak týden pauzu, nějak na to nedošlo a ted mám na cestě tři novinky z Ocelotu, tak se do toho zase pustím.

    OdpovědětVymazat
  4. Ahoj Sabi,
    Vinice se mi líbila, ale S Láskou z Londýna mě bavilo více, tak jsem zvědavá, jak se to bude líbit tobě. Já mám na blogu hodně romantických knih, tak se můžeš vždy mrknout. Myslím si, že by tě mohla bavit série od Lilly Lucas, i když to není úplně stejný styl jako Caplinová.
    Měj se krásně,
    Hanka z ciculka.cz

    OdpovědětVymazat

Spotřebováno za Duben 2024