středa 11. října 2023

Akademie Dunbridge: Kdekoliv | Sarah Sprinz | Knihodojmy

 Ahoj, vítám vás po dlouhé době u další knižní recenze. Mám teď krom čtení "sama pro sebe" také čtení do školy, takže si musím čas lépe rozkládat. Pustila jsem se do první z knížek jež jsem dostala k narozeninám od mého přítele. Tuhle jsem si vybírala "na blind", abych jen systematicky nedokončovala série. Zaujala mě anotace odehrávající se v prostředí Skotska, prostředí střední školy, mladá láska. Zkrátka to znělo jako fajn relax a téma Skotska na podzim? Jo, rozhodně jo. 

Anotace: Emma se vydává na roční výměnný pobyt do Skotska s jediným cílem: najít svého tátu, který před lety odešel od rodiny. Doufá, že jí v hledání pomůže právě nová internátní škola, Akademie Dunbridge, kde se její rodiče seznámili. Už cestou do Edinburghu ale potkává Henryho, který není jen mluvčí školy, ale taky neskutečně okouzlující kluk. Sice už je zadaný, ale to Emmě vlastně přijde vhod, protože se přece nepřijela do Skotska zamilovat. Jenže na něj naráží všude – v hodinách, při ranním běhu, na půlnočních párty.

A když se pak Henry ještě nabídne, že jí pomůže tátu najít, musí si Emma přiznat, že je na nejlepší cestě se do něj zamilovat. Ani on nedokáže ignorovat, jak moc ho tato německá studentka přitahuje. Brzy jsou oba vydáni napospas citům, které každým dnem sílí a sílí. Jenže ve chvíli, kdy už se schyluje ke šťastnému konci, do jejich životů nemilosrdně zasáhne smrt…

Zdroj: https://i.pinimg.com/564x/d1/aa/03/d1aa0352778a3e8910a2ef0c1b891541.jpg


Dojmy: Kniha je psaná jak z pohledu Emmy, tak z pohledu Henryho, kdy se tyto pasáže pravidelně střídají a nevzniká žádný komunikační šum. Hlavní hrdinové jsou oba sympaťáci už od prvního "pohledu" nebo spíše jejich zmínky v ději. Sic mě běhat nikdy neuvidí a když tak zdrhejte taky, tak jí svým způsobem chápu, že bere běh jako možnost uniknout vlastním myšlenkách, no já preferuju knížky :-D Je to jednoduchá oddechová knížka, nic co by vám obrátilo život vzhůru nohama, ale čte se to příjemně. Stránky utíkaly pod rukama jedna za druhá a já bych knížku klidně doporučila i jako dárek pro mladší ročníky (12+). Hodnotím 8/10. 

Zaregistrovali jste tuhle sérii? Máte rádi příběhy z prostředí střední či vysoké školy? Dejte mi vědět do komentářů :)

Sabča

7 komentářů:

  1. Tak tuhle sérii jsem nezaregistrovala, ale líbí se mi to! I ta kniha! I ten příběh, to je prostě něco pro mě :-D Jako puberťačka jsem si vždycky přála něco takového zažít :-D (myslím ty prostředí školy, romantika, hezký kluk, atp :D)

    http://www.jancahala.cz/

    OdpovědětVymazat
  2. Já už zrovna věci z prostředí střední školy, zvlášť ty romantické, moc nevyhledávám. Přece jen už jsem ze školních lavic nějaký ten pátek

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Stáni, pro mě škola byla vždy a někdy i jediným místem, kde byl respektován můj názor a pocity, takže já její prostředí vnímám a asi vždycky budu velmi pozitivně.

      Vymazat
  3. Ahoj Sabi, o knize vím, ale podobné čtení často nevyhledávám - jako oddechovka je to ale určitě fajn. 🙂

    OdpovědětVymazat
  4. Vypadá to na fajnové podzimní čtení.

    OdpovědětVymazat
  5. tyjo, knížka vypadá fakt dobře, miluju Edinburgh ♥, tak si to asi taky přečtu, hehe, díky za tip :)

    OdpovědětVymazat
  6. Ahoj Sabi,
    knihu jsem nečetla, ale prostředí školy je mi samozřejmě blízké:-)
    Měj se krásně,
    Hanka z ciculka.cz

    OdpovědětVymazat