středa 24. listopadu 2021

Revitalizace šatníku z roku nebreč | Fashion wishlist

 Ahoj, vítám vás u nového článku, kterým nebude nic jiného než zase nějaký ten můj potencionální seznam přání. Šatník je zrovna jedna z věcí, kterou už léta dost opomíjím, od začátku střední jsme přibrala 18 kilo a to těžší už je pro mě najít oblečení v kterém se budu cítit dobře. Orientačně spodek XXL, vršek XL, šaty někdy i L. No, už to prostě nejsou ty časy, kdy jsem nosila XSko a mohla jsem si dovolit upnutou sukni bez stahovacího prádla. Navíc se mi dost změnil vkus a priority a tak bych odteď každý měsíc chtěla svůj šatník doplnit alespoň o jeden kousek. Samozřejmě v průběhu roku se tento wishlist bude měnit, o něco ubývat, někde zase přibývat, ale já Vám ho představím takový jakým je teď. Na začátek bych ráda uvedla, že všechny produkty a jejich fotky jsou ze Zootu, nejedná se o žádnou spolupráci. 

Košile
Aktuálně jsem vlastníkem jedné jediné čistě bílé košile, dříve jsem měla různé kostkované, s proužky i barevné. No už jsem z nich odrostla, ale nenahradila je. Ráda bych si pořídila konkrétně nějakou smaragdově zelenou, černou a kostkovanou. 

Retro lodičky
K mým 50´s šatům postrádám vhodné obutí a většinou končím v absolutně se nehodících teniskách, nemám je tak pak ani pořádně jak vynosit na společenštější akce. Tyto Zaxy lodičky by byly ideální, líbí se mi pásek zajišťující lepší stabilitu i jejich design.

Halenka
Elegantní halenka do práce nebo i do divadla, věc nositelná na xy způsobů u mě vůbec nebydlí. Ráda bych tak tři kousky, co možná nejvíc kombinovatelné s černými a modrými kalhotami. 

Mikina
Hezká mikina, co nevypadá jakože jste si jen odběhli od sporáku nebo od kopání hrobu pro svého starého. Něco, co vynesete jak s džínami a teniskami, tak právě k nějaké halence nebo košili. 
Stahovací kalhotky
Jak jsem už zmiňovala už nemám velikost XS, takže pod některé typy oblečení by se mi hodilo stahovací prádlo. Navíc tyhle Dorina kalhotky jsou vzhledově fakt sakramentsky pěkný.

Svetr s copánkovým vzorem
Po tomto typu svetru toužím už několik let a furt ne a ne ho sehnat nebo se nakonec odhodlat ke koupi. Přitom vím, že bych ho pak tahala furt pryč stejně jako tahám svůj homeless už žmolkatý tmavě šedý svetr.

Trička
Svršky, svršky a zase svršky to je přesně to co mi chybí. Pět nositelných, avšak zajímavých triček do šatníku by mi prostě bodlo. Sice jednobarevným tričkem ještě nikdo nic nezkazil, no já bych ráda zajímavé designy a potisky.

Kalhotky
Rozšířit by si žádaly i bavlněné pohodlné kalhotky. Naposledy jsem je kupovala v lednu, ale podruhé už si tak drahé jako Calvin Klein nejspíš kupovat nebudu, přestože jsou to moje nejnošenější a nejpohodlnější troje kalhotky.

Sportovní podprsenka
Podprsenku teď nosím víceméně jednu a tu peru furt dokola, v kombinaci s fitkem dostává na prdel dvakrát tolik. Na spinning a vůbec i na výšlapy a další sportovní aktivity by něco takového víc free a zároveň funkčního bodlo. Dost se mi zalíbila značka Under Armour a ráda bych od nich podprsenku, funkční triko a tenisky.
Světlé tenisky
Tenisky mám jen černé látkové New Balance a bílé otíratelné Nike v kterých chodím na spinning. Z toho vyplývá buď si pořídit nějak boty na spinning, nejlépe obecně na sport a nebo světlé tenisky na běžné nošení.

Tílka
Letos jsme pořídila čtyři basic kousky z Lidlu a nosila je prakticky furt pryč, další čtyři bych určitě zvládla využít. Zaujaly mě Camaieu tílka s knoflíčky u výstřihu.

Ponožky
Ponožky bych potřebovala vysoké, nízké a i punčochy a silonky. Samozřejmě nejnositelnější by byly černé, jenže ty jsou hnedka ztopené jak nás je pět a černé ponožky můžou být kdekoho. Proto je lepší mít něco barevného, kde na první pohled vím, že jsou moje.

Funkční triko 
Triko jak na zimu, tak na léto a nejlíp i do fitka jsem si vyhlídla od již zmíněné značky Under Armour.
Mokasíny
Baleríny ani lodičky nebyly nikdy moje parketa, v které bych ochodila celý den. Baleríny už vůbec ne, vždycky mě někde dřely, že jsem v nich nebyla schopná ani přeběhnout. Mnohé modely pak byly k šatům a ke kalhotám už vypadaly divně. Jako dobrý kompromis mi přijdou černé mokasíny.

Lodičky
Nějaká ta bota k šatům či kostýmku v modernějším a pohodlnějším provedením je též součástí seznamu přání. Tyto konkrétní jsou od značky Tamaris a jsou kožené. 

Psaníčko
Puffy alá polštářové kabelky mě nějak doteď nevzaly, ale klasické psaníčko bych tak neocenila. Toto se bude dát krásně vynést k šatům, ale i k streetovějším outfitům. Navíc stojí kolem pětistovky. 

Košilové šaty
Už jsem měla dvakrát tu čest s košilovými šaty a oboje se mi srazily při prvním vyprání z nějakého nepochopitelného důvodu. Tentokrát bych chtěla dlouhé alespoň do půlky lýtek, nejlépe i s nějakým bytelným páskem.

Koženková sukně 
Velký trend letošního roku, který já nesehnala v podobě, kdy bych si ho mohla dovolit. Sukni mám jen letitou jednu po mámě a tím to hasne. Na zimu úplně není a ráda bych něco takového zajímavého a zároveň sofistikovaného. Dokážu si představit, že bych jí hodně unosila, koženku jako materiál mám ráda a cítím se v ní dobře. Stejně tak potřebuji novou koženkovou bundu, no tu mi zřejmě donese Ježíšek, tudíž jí sem řadit nebudu. 

To by bylo tak nějak to nejdůležitější, co mě během tohoto týdne napadlo. Do čeho máte v nejbližší době v plánu investovat vy? Podělte se se mnou v komentářích ! 

Sabča 









2 komentáře:

  1. Ahojky, tak ty lodičky na podpatku a košile a mikina, to by bylo TOP i pro mě, i když nevím, kam bych to teď nosila. Ale je to mooooc krásné. :)
    Měj se pěkně, Sabča

    OdpovědětVymazat
  2. Uvažuji o nějakých spotrovnějších botách ke kalhotám a budu nutně potřebovat nové džíny. Ale úplně nejdřív musím probrat šatník a udělat si na nové kousky místo. Mám tam řadu věcí, do kterých se nevejdu nebo které nenosím proto, že se v nich necítím dobře.

    OdpovědětVymazat