středa 10. listopadu 2021

Oblíbenci za Říjen 2021 | Free Guy, Plantur, The Offspring, Squid game

Ahoj, vítám vás u nového článku. Jelikož už jste si mohli přečíst, jak jsem prožila uplynulý měsíc troufnu si přidat i několik tipů, díky nimž byl o něco lepší. Mám tu zase od všeho trochu, vzhledem k tomu, že stále ráno neumím vstát a tím pádem se nestíhám namalovat se dekorativní kosmetiky nedočkáte.

  • Free Guy
Filmy, které uspokojí divácky mě i přítele je po dvou a půl letech čím dál těžší najít, když on je na vesmír, mimozemšťany, zombie, akční filmy a  já zase na historické a romantické, případně ještě komedie. Ryan Reynolds hraje bankovního úředníka, který zjistí, že je ve skutečnosti nehratelnou postavou ve videohře. A tak se rozhodne stát se hrdinou, který přepíše vlastní příběh. V prostředí, kde neexistují žádná omezení a kde je vše dovoleno musí zachránit svět dřív, než bude zničen. 
Příjemná až troufnu si říct rodinná komedie lehce připomínající Ready Player One v některých aspektech. Film mnohokrát odkazuje na jiné filmy či hry, ale krom akce, romantické linky se vám tu dostane i poměrně svěžího humoru. Pokud si teda chcete pustit nějakou oddechovou komedii toto bude ta pravá volba.

  • Lenor Fresh Air aviváž
Lenor představil novou řadu aviváží, kdy se jedná o menší balení koncentrovanějších přípravků dostupných hned ve třech parfemacích - modrá, žlutá a růžová. Navíc má prádlo vonět jako byste ho sušily na čerstvém vzduchu. Já tedy suším v sušičce, ale ani ta to z prádla nevytáhne. Vydržet to vydrží i pak ve skříni nebo při nošení. Pokud si na vůně potrpíte a máte Lenor rádi toto bude pecka. Já už teď vím, že krom modré chci vyzkoušet i ty ostatní. Půl litrové balení šetří i místo a vážně aviváže stačí zlomek oproti klasické. Osobně jsem kupovala v Penny za nějakých 79,90 Kč. 
  • Plantur 21
Šampon a balzám z růžové řady Plantur 21 pro dlouhé vlasy jsem získala v rámci spolupráce s e-shopem Holime.cz. Básnila o něm Anička Šulcová, ale i moje nejlepší kamarádka Aneta. Cenově už je to taková dražší drogérka s lepším složením. Poslední měsíce mě vlasy dost trápí a vlastně je tomu tak pořád jen už zase jinak. Na rozdíl od letního totálního přesušení mám teď vlasy tak mastný, že mi už skoro ani obden mytí nestačí a vypadá to šíleně. No přestaly se mi tolik lámat a hlavně mi rychleji rostou, převážně teda ofina, což přičítám této řadě. U zbytku vlasů já prostě dosáhla hranice, kam ty vlasy jsou schopný růst a dál už to bez lámání nejde, tak to ani nijak nezkouším. Určitě vyzkouším i tu zelenou Plantuří řadu, tato mě zaujala. Vlasy hydratuje a zároveň nezatěžuje, vůbec jsem nepochytila, že by nějak dráždila vlasovou pokožku nebo, že by cokoliv bylo špatně.

  • Squid Game 
O kultovním korejském seriálu slyšel každý, kdo nežije v jeskyni. Seriál krásně ukazuje, co s lidmi dokážou udělat peníze a jak dokáže obyčejného člověka zničit kapitalismus. Seriál je opravdu surový, propracovaný a zajímavý. Absolutně mě neudivuje, že z toho všichni tak šílí. Hlavní gro je, že lidé zadlužení tak, že si zřejmě už nikdy nebudou moct dovolit důstojné žití se setkávají ve hře zvané Hra na oliheň, nikdo jim však dopředu neřekne, že půjde o hru na život a na smrt. 

  • The Offspring 
Říjen v rámci poslechu hudby pro mě totálně ovládly kultovní The Offspring a to hlavně jejich pecky Pretty Fly, The Kids Aren´t Alright nebo Why Don´t You Get A Job.  Navíc tu příští rok mají mít koncert v Praze, akorát ještě nevím zda je pro mě reálný jít na koncert, kam stojí lístek 1300 Kč. Teď je z toho ještě větší dilema, protože koncert tu oznámily na příští rok i moji milovaní imaginární draci. 

No a to by bylo za říjen vše. Co dělalo radost Vám? 
Dejte mi vědět do komentářů! 

Sabča 

6 komentářů:

  1. Ahoj Sabi,
    také používám tento Lenor. Já už vyzkoušela dvě vůně a jsem také spokojená. Jen teda s tím dávkováním mám velký problém. Liju tam pořád stejně - hodně. :p
    Měj se pěkně, Sabča z Bláznivé mámy :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Sabi, já ho používám rozhodně méně než normální aviváže, ale taky dost přetahuju dávkování. No jsou parádní

      Vymazat

  2. Lenor aviváž mám nejraději z Německa Smaragd & Elfenbeinblut. Seriál Squid Game se mi moc líbil :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahojky, a to do Německa jezdíš nebo objednáváš na Drogerii ZDE nebo tak někde?

      Vymazat
  3. Ahoj Sabi,
    Lenor aviváže mám moc ráda, hlavně ty modré. Já jsem si za poslední dobu hodně oblíbila sérii knih od Melanie Moreland, přečetla jsem si všechny díly, když jsem byla nemocná.
    Měj se krásně,
    Hanka z ciculka.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Haničko, já od Lenoru zatím mohla snad všechny vůně. Melanie Moreland vůbec neznám, to se musím podívat o koho jde

      Vymazat