neděle 27. listopadu 2022

Cukrárna v Paříži | Julie Caplinová | Knihodojmy

 Ahoj, k svátku jsem dostala třetí díl Romantických útěků, který jsem  jako jediný přeskočila. Paříž mě teď bude provázet ve více knihách, ale začala jsem právě touto. Osobně jsem v Paříži nikdy nebyla, ale navštívit jí samozřejmě chci. 


Anotace 
 V Paříži se skrývá jedna malá cukrárna, která má už ale své slavné dny za sebou. Vstupte a ochutnejte některý z dezertů. Třeba zjistíte, že minulost stačí jen oprášit, aby opět získala svůj lesk. Nině Hadleyové pomalu táhne na třicet. Pracuje jako servírka, ale už zkusila kdeco – učila ve školce, pracovala v zahradnictví, absolvovala také kuchařský kurz. Nic z toho ale nebylo to pravé. Krom toho je pro svou velkou hlučnou rodinu pořád jen malou holčičkou, kterou se všichni snaží chránit. A dobře jí radit. Nina by se ráda osamostatnila, jenže jak přijít na to, co by doopravdy chtěla dělat? Když na dva měsíce kvůli rekonstrukci zavřou restauraci, kde Nina pracuje, naskytne se jí šance odjet do Paříže. Měla by tam pomáhat s přípravou cukrářských kurzů pro amatéry. Zdá se, že je to přesně ta příležitost, na kterou čekala. Má to však háček. Kurzy vede rodinný přítel Sebastian, velmi úspěšný a také velmi protivný šéfkuchař. Nina se do něj navíc kdysi bláznivě a beznadějně zamilovala. Sebastian ovšem neměl zájem. Dokáže se Nina odpoutat od dřívějších citů a najde v malé pařížské cukrárně to, po čem opravdu touží?

Dojmy
Začátek knížky mě příliš neoslovil a prvními pár kapitolami jsem se prokousávala. Potom už mě knížka vtáhla a bylo to v pohodě. Za mě zatím nejslabší díl? Nevím čím to, ale prostě to nebylo 10/10, ale spíš tak 8/10. Hlavní hrdinka mi přišla jakože ze sebe dělá hroznou tragédku přitom jí vůbec není a v některý momenty to tam bylo praný vyloženě na sílu. Ani ta Paříž tam není tolik popsaná, jsem zvědavá zda jí autorka ve svém díle pod pseudonymem vykreslí lépe. Jinak je to klasická "caplinovka" s romantickou zápletkou, tentokrát cukrařinou a prostředím elegantní avšak pro turistu trochu chladné a arogantní Paříže. Je to čtivé, je to uklidňující, ale už jsem od autorky četla lepší. 

Máte už někdo přečtené všechny díly? Jaký byl za Vás nejsilnější a nejslabší? Byli jste někdy v Paříži? Dejte mi vědět do komentáře :-)

Sabča

4 komentáře:

  1. Sabčo, díky za recenzi. Přestože není na 10/10, tak si tuhle knížku příležitostně chci přečíst taky - jako všechny "caplinovky"

    OdpovědětVymazat
  2. Ahoj Sabi,
    mně se Cukrárna líbila, Paříž tam za mě byla vykreslená celkem pravdivě. Nejoblíbenější díl to ale není:-)
    Měj se krásně,
    Hanka z ciculka.cz

    OdpovědětVymazat
  3. Tuto jsem ještě nečetla, ale v plánu to mám :)

    OdpovědětVymazat
  4. Knihu jsem četla, ale rozhodně nejlepší nebyla. Za mě nejlepší Domek v Irsku a aktuálně mám doma Hrad ve Skotsku, ale ten na přečtení teprve čeká :)

    OdpovědětVymazat

Spotřebováno za Duben 2024