středa 20. října 2021

Nákupy & Novinky | makeup.cz, Sportisimo, Mustang...

 Ahoj, vítám vás u dnešního článku, budou to opět nákupy, ale tento měsíc už rozhodně poslední. Mám tu oproti jiným haul článkům méně kosmetiky, potřebovala jsem teď investovat i do jiných věcí. 

Začnu rovnou svou objednávkou z e-shopu makeup.cz, který jsem si vyhlídla u Haničky číčulky a Simonky z Simkastyle. Tenhle měsíc to je můj největší kosmetický nákup a jsem na sebe fakt pyšná, že jsem ani tolik neutratila. Makeup.cz totiž nabízí jak spoustu klasických známých značek, tak i různé polské, ruské, estonské dostupnější značky kosmetiky mnohdy i přírodní. 

Potřebovala jsem nějakou tu barvu na vlasy a tahle Palette mi jedna na celou hlavu nestačí, tak jsem vzala rovnou dvě. Jedná se o takovou tu přirozenou hnědo-zrzavou. 

Dochází mi i antiperspirant, co mám doma na poličce a teď už nepotřebuju sílu Rexony, takže jsem na doporučení Adele Brandi vzala zelený čaj, sakura a matcha od Dove. Nikdy mě to nějak nelákalo přeci jen matcha podle mě smrdí jako čerstvě posekaná tráva. Posekaná tráva není zrovna to čím byste chtěli vonět. No nemusíte se bát je to taková svěží lehce nasládlá vůně a trávu nepřipomíná v ničem. Určitě si z této řady koupím i další produkty, na nějaké jaro to bude úplná paráda. 

Stejně tak už mačkám co to jde i Baby Skin podkladovou bázi, no zase po několika baleních chci zkusit něco jiného. Tady Baby skin stejně neměli a mně se nechtělo objednávat ještě jinde, tak jsem vzala od Bellu jejich hypoalegenní bázi pod makeup, kokrétně má eliminovat viditelnost pórů. Přihodila jsem i jeden podzimní Country candle vosk do aromalampy ve vůni jablek, takže samozřejmě přítelovi zrovna tohle jablko nevoní. 

Dva produkty jsme na zkoušku vzala i od značky Recepty babičky Agáfy vitamínovou masku a peeling. Jedná se o ruskou přírodní kosmetiku vyráběnou v Estonsku. Vitamínová maska obsahuje výtažek z nějakých bobulí z tajgy a já si plánuju masku dávat ve sprše na vyživení pleti. Druhým produktem je rakytníkovo-pohankový peeling, abych se furt neobrušovala tím melounovým Dermacolem. Parfemace je taková zvláštní, no uvidíme jaký bude na použití. A jako úplně poslední jsem neodolala roztomilému Luksja sprcháči. Marshmallow ani cukrová vata si mě nezískaly a tak jsem sáhla po jahodovém smoothie - voní to jako jahodový termix a ten já mám ze všech termixů nejraději. Za celou tuto objednávku jsem dala nějakých 736 Kč.
Z kategorie oblečení, co jsem potřebovala tu mám objednávku ze Sportisima s věcmi na spinning. Do fitka jsem celý měsíc chodila, jak šupák, protože nesportuji = nemám sportovní oblečení. Chtěla jsem počkat zda mě to bude bavit a až pak do toho třeba dávat další peníze. Bavit mě to začalo a vůbec první nezbytnost byly legíny, mně nejvíc vyhovuje 3/4 délka. Tyto Fitforce legíny mě vyšly na 300 Kč jakožto poslední kus. No a věcí druhou jsou rukavice, přeci jen když se vám potí celej člověk, tak se Vám pak ruce na madlech spinneru smekají. Takže rukavice jsem prostě potřebovala, taky se jedná o poslední kus a vyšly mě na 129 Kč.
Dorazil mi i jeden též opožděný dárek k narozeninám v podobě spousty vitamínů na nadcházející chřipkovou sezónu. Celkově moje strava není nic moc, tak se to vždycky naivně snažím hasit alespoň vitamíny a tuto značku užívám už několik let. No a moje třetí balení parfému Flora Chic, ten taky velice kvituji a těším se až ho budu moct rozdělat. To si ještě počkám, mám teď doma vůní opravdu požehnaně. Děkuju moc! 
Moje největší útrata když pominu dárek pro přítele k Vánocům a nějaké peníze za auto byly zimní boty. Konkrétně jsem letos zvolila značku Mustang, poslední dobou se mi od nich líbí i džíny a trička, tak třeba to do budoucna ještě rozšířím. Vloni jsem měla s boty z CCC problémy a během zimy mě opustily dvoje co jsem měla z předchozích zim a i ty co jsem si koupila během ní. Proto mi nedávalo smysl si zase za tisícovku koupit boty, co se mnou přežijí měsíc, maximálně dva. Mustangy na zimu má teta a drží jí poměrně dobře a nadělají parádu. Já chtěla černou klasiku, ale bez nějakých řetězů a kamínků. Sice by se mi ke kabelce víc hodilo černo-stříbrné provedení, ale to nedělají. Botky mě vyšly na 1700 Kč a zatím jsem s nimi spokojená. Vevnitř mají myší kožíšek, jsou dost široké, takže mě nikde netlačí, mají ze strany zip a na oko jsou vážně hezký. Nenápadný, decentní, ale hezký a budou se mi hodit ke všemu. 
Mamka s přítelem byla na víkend na Moravě a přivezla mi nějaký tekutý salát, co se nezkazí přes zimu. Čekala jsem, že má na mysli jednu láhev, ale přivezla mi rovnou tři - Pálavu, Muškát morvaksý a Cuvvé. Mockrát děkuju a už se těším až je ochutnám.

No a to by bylo za říjen vše.
Čím jste se tenhle měsíc potěšili vy? Dejte mi vědět do komentářů.

Sabča 







4 komentáře:

  1. U mne klasika - hromada čajů z Holandska. A myslela jsem už na prosinec a pořídila si adventní kalendář s mlsáním: Měla jsem ho loni a vyhovovalo mi, že co jsem ráno vybalila, tak jsem hned během dne zbaštila :). Jinak jsem si koupila akorát brýle na čtení (odjela jsem totiž na dovolenou bez nich). Ale aktutně potřebuju obnovit šatník... (podzimní/jarní věci do kanclu jsem na sobě neměla skoro sva roky a bohužel jsem za tu dobu nezhubla)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Stáni, já bych na tohle potřebovala, aby nade mnou stál někdo s bičem. Já jak už ne vše mi sedí, tak se nákupům oděvů hrozně vyhýbám, mnohdy mám dva kousky a nosím je dokud se nerozpadnou. Přeci jen přechod od kupuje mi to maminka po platím všecko sama je takový diskomfort. Takže tak nějak buduju nějaký "šatník", ale myslím, že to nikdy úplně nebude, že mám vlastní styl a šatník s kterým jsem spokojená. To bych měsíčně neplatila nic jiného než ty hadry. Já prostě oblečení žeru, když si něco oblíbím prakticky nenosím nic jiného. Už rok v kuse nosím šedý kardigan a modrý Only džíny, vždycky to akorát přes noc vyperu a ráno zase nanovo. Je to jednodušší než vymýšlet nějaký cenově dostupný kapslový šatník. Momentálně bych si chtěla rozšířit řady svršků nějaká trička, roláky, košile. Pak dopořídit ostatní dostupné barvy bambusových podprsenek. No a na začátek příštího roku má sestřenice ples, tak to si musím koupit nějaké lodičky a možná i nějaké šaty. Ty bych nepotřebovala jó nutně, ale mám takový nutkání pokud bude plesová sezóna, abych na ní měla alespoň jedny pro mě neokoukané šaty. Na jaro pak nějaké mokasíny, neutrální tenisky a pouzdrovou sukni k saku a pak se uvidí

      Vymazat
  2. Ahoj Sabi,
    pěkné nákupy. Já jsem na makeup.cz taky dost řádila, hlavně jsem pořídila zásobu peelingů. Sportovní oblečení se vždy hodí. Ty nové boty vypadají fakt pěkně. Já jsem si objednala z jednoho eshopu kozačky a už jsem je připravila na vrácení, jsou malé. O mých kosmetických nákupech vyjde článek ve středu, už ho mám připravený a bude bohatší, než jsem čekala...
    Měj se krásně,
    Hanka z ciculka.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Hani, to se nedivím, ty ceny jsou tam fakt příznivé a výběr doslova nepřeberný. Mě na to sportovní moc neužije, mám vždy strach, že to nevynosím, ale potřebovala bych ještě alespoň oteplováky a nějaké trekové boty na túry. Tak asi zavítám časem do Decathlonu. To mě mrzí, ale hold v rámci e-shopů je to riziko podnikání... Na článek se těším, ve středu se těš na komentář ode mě.

      Vymazat