neděle 24. prosince 2017

Šaty | Megan Hess | knihodojmy

Ahoj všichni, dneska opět ohledně knih, ale i s nádechem módy. Mimochodem jinak Veselé Vánoce, pohodové svátky, Silvestra, na kterého jen tak nezapomenete a šťastný nový rok.
AnotaceŠaty – jen několik věcí z oblasti módy dokáže tak vystihnout okamžik v čase, ducha celé generace nebo nevídanou energii módní ikony. Od jednoduché elegance malých černých Audrey Hepburnové ve Snídani u Tiffanyho k příslibu romantické pohádky ve svatebních šatech princezny Diany až po absurdní model z masa, který oblékla Lady Gaga, tato kniha mezinárodně uznávané módní ilustrátorky Megan Hess je oslavou všech šatů, které v posledních desetiletích formovaly směr luxusní módy.

Dojmy: Vskutku působivé zpracování módní historie. Málo textu, hodně ilustrací, nádherných a propracovaných. Celá knih má zlatý ořez stránek a je to tedy takový ten skvost do knihovničky a tomu odpovídá i cena 400 Kč. Není to počin, který Vám nějak extra přidá na morální hodnotě, spíše inspirace a taková kniha, kterou si bude rádi pořád dokola a dokola listovat. Kromě toho můžete i jako já ty šaty googlit.

Styl ilustrací Megan Hess...pro představu...
Během let jsem zjistil, že na šatech je nejdůležitější žena, která je nosí. 
- Yves Saint Laurent 
 S láskou, Sabbi 

3 komentáře:

  1. O takové knize jsem vůbec neslyšela, ale zní to skvěle :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky za komentář, nejen zní. Napsala i knihu o Coco Chanel....

      Vymazat
  2. Od Megan Hess jsem dostala Coco Chanel, ilustrovaný příběh módní ikony. :)

    OdpovědětVymazat