neděle 3. prosince 2017

BLOGMAS #1 | balení dárků, Sabča marod, doktoři....

Ahoj, vítám Vás u prvního blogmasu v historii tohoto blogu vůbec. Rozhodla jsem se až letos, protože mě tohle jako formát strašně baví. Nicméně u mě bude článek vycházet vždy v adventní neděli, akorát tu poslední ne, ten vyjde až 26. 12. , protože slavím Vánoce na více místech a chci je oslavit s rodinou, ne s obrazovkou svého notebooku. 
Teplo babiččina krbu
V pondělí jsme byli poslední dvě hodiny se školou na programu o Brazílii, znáte to Adam Lelek a projekt Planeta Země 3000. Říkám si: Taky bych si nechala líbit, aby mi to že se nějaký znuděný školáci půjdou prospat na můj pořad vydělávalo peníze na cestování sakra. Pak jsem typicky seděla ve vlaku, co jel krokem a nestihla tak navazující autobus (život na vesnici). Naštěstí se mě ujala kamarádka a vzala mě k ní do tepla a tak jsme si skvěle pokecali, jak v pondělí, tak v úterý. Zkrátka ČD = Čekej dál.
Ve středu mě čekala kontrola na nefrologii, která naštěstí dopadla relativně dobře, což znamená, že tenhle rok paní doktorku už dost možná neuvidím....A to je sakra důvod k radosti. Taky máte k doktorům takovej odpor ? Teda já se ani s žádným člověkem, co by vyloženě doktora dělal nikdy nebavila. Celkově tyhle zdravotnický lidi moc nechápu. A setsakramentsky ráda nadávám na české zdravotnictví a na zdravotnictví všeobecně. Pak se tedy ve škole připravoval projekt. Celý můj týden byl provázen KFC, nestíháním a opět nedostatkem spánku.

Ručně malované ozdbobičky | Obi | cca 50 Kč/ks
Vzhledem k tomu, že byl ten projekt, tak jsem si po odpolednech v klidu balila koupené dárečky a čumákovala na YouTube a ve čtvrtek jsem rozkoukala i nový seriál a to sice Tudorovce, prostě tyhle historický seriály mě zatím stále baví. Ačkoliv bych ráda koukala i na filmy, kterých mám plný seznam nebo možná už i na něco vánočního, když se ty Vánoce blíží. 
Jediná další vysoce Vánoční činnost byla v sobotu, teda tu minulou (25. 11.), kdy jsem si byla vybrat v Europarku dárečky. Miluju takové ty válecí víkendy u babičky, u krbu, v klidu a pohodě, protože babičky nikdy neprudí. Nicméně až budu velká holka a budu mít vlastní stromeček v nějakém vlastním hnízdečku,objevila jsem něco, co chci.....Ručně malované skleněné vánoční ozdoby. Ano, jedna stojí kolem 50 korun a více, nicméně chci nejdříve koupit nějaké klasické, komerční a každý rok přikoupit dvě ručně malované a tak postupně mít celý stromeček plný jen těch.
První várka dárků 
No a ve čtvrtek odpoledne, když už teda nefrologie dopadla dobře to přišlo. Migréna jako prase a nemůžu polykat, mám rymičku a je hotovo. Takže hnedka do postele, žínku na hlavu, Paralen a Tantum Verde a v pátek na 120. výročí založení školy ani nepáchnu. Ne, že by mě to nějak těšilo, ale vyhlídka toho, že se konečně vyspím ? Ano, prosím. A teď tu sedím a jediné, co mi ustoupilo je migréna, snažím se nějak psychicky i fyzicky vyrovnat, že v pondělí je sakra tělocvik a já musím cvičit, grrr.... Že by článek o českém školství, taky by se dalo, ale to necháme na jindy, budou přece už brzy Vánoční prázdniny a kazilo by to atmošku. Takže celý víkend hodlám tak nějak z co největší části odpočívat, i když zatím to zrovna dvakrát nepomáhá. Uhm, tak prej ne, uklízet 😢😢😢 Už se Vám taky stalo takové to, že Vám to pomalu vyžralo barvu z houbičky a Vám pak došlo, že sakra nemáte rukavice ? 
 No, rozehřát Heru a šup na linecký. Doma moc druhů neděláme, ale nebojte můžete se těšit i na dokumentaci od babiček. Nicméně zatím jsem doma a s mamkou a sestrou dnes v sobotu večer děláme linecké, potom co mamka přijela z práce. Linecké má vskutku radši od babičky, prostě babičky v kuchyni, tak nějak víc válej.

Vlastně popravdě moje oblíbené cukroví jsou úly, vanilkové rohlíčky a londýnské řezy.

 Některé fotky možná dříve než za týden na mém Instagramu.

 S láskou, 
Sabča 💕








4 komentáře:

  1. Spíš je smutné, že školáci na programu o Brazílii spí ;)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Spíš je to krutá realita, protože správný český student má nedostatek spánku, peněz a nervy v kýblu. Usnula jsem, protože chodím do školy i nemocná, což k tomu, že vstávám chvíli po čtvrté ráno moc nepřispívá. A když to komentují pořád strašně monotónní lidi ? A ještě je tam tma a teplíčko.....

      Vymazat
  2. Joo rýmička a kašlíček ... na to umírám pravidelně...

    OdpovědětVymazat

Rossmann haul