středa 3. srpna 2016

První | Kiera Cassová | knihodojmy

Ahoj všichni, to čtení mi začíná jít konečně trochu od ruky, protože za necelý den jsem přečetla knížku, o které si dneska povíme. Mimochodem taky Váš šíleně mate paradox první, poslední ? Tím myslím, že První je poslední díl trilogie, pak je další trilogie začínající dcerou a nějaký novely k sérii. 


Anotace
:Když byla America vybrána do Selekce, ani ve snu by ji nenapadlo, že by se ocitla na dosah samotné koruny, natož k srdci prince Maxona. S blížícím se koncem soutěže narůstají hrozby za branami paláce a America si uvědomuje, jak je lehké všechno ztratit a jak těžce bude muset za svou budoucnost bojovat.


 Můj názor: Kniha není literárně Bůh ví, jak kvalitní dílo, ale vzhledem k tomu, že jen  a na databázi knih jí četlo skoro 2 000 lidí na ní něco je. Hrozně mi v ní chybí popisy, i když si tak můžete vytvořit vlastní postavy takové jaké si je představujete, ale já to vnímám jako nedostatek. Nevím, opravdu netuším, jak si Illeu představuje autorka, v podstatě celé tohle vnímám jako na rychlo sepsané dílo. Dalo by se na tom v tolika místech zapracovat, aby jste si nemuseli určité detaily domýšlet. Nicméně, které dívce by se nelíbilo na úkor několika IQ bodů chvíli přemýšlet o šatičkách, střevíčkách a životu v paláci obzvlášť pokud nejste právě ti vyvolení milionáři dnešní doby. Děj je sice předvídatelný, ale to mi až tak nevadí. Nechápu proč ostatní kritizují Američinu nerozhodnost a proměnlivost, byla to přeci jen ještě z velké části puberťačka, kterou hodili do tohohle světa Prvních a Druhých a musela se v tom naučit chodit. To je asi jako když vezmete typického Čecha s ponožkama v sandálech, řízkem v ruce a ležákem v druhý a řeknete mu, že se musí chovat elegantně. Prostě se v tom taky bude ztrácet, ne ? Miluju toho, kdo dělal ty obálky, protože to je na téhle knížce ais jediné dovedené, až do konce, k naprosté dokonalosti. Na druhou stranu musím uznat, že autorka svůj příběh umí velmi dobře a čtivě podat a prodat. Říkám si, jak kdyby si někdo měl vybírat mezi mnou a dalšíma holkama, že ho radši pošlu k šípku, protože kdyby mě miloval, tak by měl přeci jasno, ne ? Ironie, že i nad touhle knížkou se dá zamyslet. America i Maxon mi přijdou velmi nedospělý, ale to by mě přivedlo k další otázce, kde vlastně končí dětství a začíná dospělost ?  Pokud o tohle všechno stojíte přečtěte si to. Já hodnotím 4* z 5.

S láskou, Sabbi

3 komentáře:

  1. Myslím, že milujem tvoj blog, už dávno som sa tak moc nezasmiala. :D :D
    Inak Dcéra nie je trilógia, to má iba dva diely :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji moc, je mi ctí.
      :) Díkybohu, alespoň nevyhodím zas oknem tolik peněz.
      Krásný den
      S.

      Vymazat
  2. Tento komentář byl odstraněn autorem.

    OdpovědětVymazat

Rossmann haul