úterý 2. srpna 2016

Její dokonalý život je dokonalá iluze | Nejšťastnější dívka na světě | Jessica Knollová | knihodojmy

Ahoj všichni, jak jsem říkala pustila jsem se rovnou do téhle knize a dneska se musím podělit o své emoce. Jsem tak ráda, že jsou ještě prázdniny a že když je mi pod psa, což je teď dost často mohu popadnout knihu a na chvíli se ztratit ve světě, kde nic není nemožné, ve světě knih. 



Anotace
Její dokonalý život je dokonalá lež.

Jako teenagerka na prestižní škole zažila Ani FaNelliová šokující a veřejné ponížení a od té doby zoufale hledá sama sebe. Teď, když má úžasnou práci, perfektní a drahý šatník a pohledného aristokratického snoubence, stojí na prahu vysněného dokonalého života, který pracně budovala.
Jenomže Ani má tajemství. Hluboko v její minulosti je pohřbeno něco, co ji stále pronásleduje, něco osobního a bolestného, co hrozí, že vybublá na povrch a všechno zničí.
Román Nejšťastnější dívka na světě přináší pozoruhodný vhled do života ženy, která „touží mít všechno“ a neváhá pro to udělat, co je v jejích silách. Autorka nám představuje hrdinku, která se díky nesmlouvavé ctižádosti a pronikavému vidění světa dokázala odstřihnout od tíživé minulosti a dosáhla svých cílů. Alespoň to tak vypadá…
Otázkou je, zda tak drásavou a skandální událost navždy pohřbít ve své mysli. Co by se stalo, kdyby vyšla s pravdou ven? Bude to znamenat konec všeho, k čemu se tak usilovně dopracovala, nebo to pro Ani bude vysvobození?
Prvotina Jessicy Knollové, která se okamžitě stala bestsellerem, není jen strhnujícím thrillerem s takřka detektivní zápletkou, ale i dílem zamýšlejícím se nad palčivými otázkami moderní společnosti. Dotýká se tématu ženy jako oběti, hledá odpověď na to, odkud se bere násilí a co je jeho spouštěčem.



Můj názor: Již dlouho jsem nečetla něco takového. Vlastně nejspíš jsem nikdy nečetla nic podobného. Dostane se až do samotného nitra duše na první dojem silné ženě. Kniha je plná emocí a nevystihla bych jí lépe než, tak jak jí slovy hodnotil Fort Worth Star-Telegram: Nejšťastnější dívka na světě-když Zmizelá potká Sex ve městě.....Knollová to trefila. Měla jsem problém knihu zavřít a vždy jsem se těšila, až jí zase otevřu. Pravda Ani pro mě byla zdrcující, ale to by jste si měli přečíst sami. Rozhodně to není veselá kniha, ale patří mezi ty jednodušší u kterých se i napříč tomu, že je to vlastně vcelku odechovka zamyslíte. Myslím si, že tohle dílo má obrovský potenciál a pointu. Nikdy jsem netoužila po New Yorku, protože tam chce každý, ale nejspíš to ještě přehodnotím. Titul The New York Times bestseller si kniha oprávněně zaslouží. Hlavní hrdinku jsem si nesmírně oblíbila i přes její temnou stránku, protože jí chápu. Pro mě velice fascinující kniha, na kterou ještě nějaký ten pátek ( a možná i čtvrtek) nezapomenu. Já říkám přečtěte si to, nebudete litovat. 
S láskou, Sabbi


2 komentáře:

  1. Úžasná recenze! Hodně jsi mě na knihu nalákala :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji, snažím se na sobě v poslední době pracovat, abych byla lepší bloger :D Určitě stojí za přečtení, teda thriller to asi úplně není, ale knížka je to boží.

      Vymazat

Rossmann haul