středa 15. dubna 2015

Blanka Matragi : Jedu dál | knihodojmy | Sarrah Charvátová

Děj: Proslulá oděvní výtvarnice je známá především svým haute couture pro manželky, sestry a dcery králů, emírů, šejchů a magnátů v zemích Perského zálivu. Její již druhá knihu přináší kromě vzpomínek na napínavou a dramatickou třicetiletou cestu z Českomoravské vrchoviny až na nejvyšší světovou úroveň módy také otevřenou výpověď o událostech při jejích návratech do vlasti a přibližuje nejnovější oblasti její tvorby.

Můj názor: Knížka mě velice překvapila. Příběh Blanky Matragi je opravdu plný zážitků. Jak se z malé vesničky v Českomoravské vrchovině dostala do Prahy a potom až do Libanonu. Poutavě popisuje své dětství, tak podrobě, že zajde i k detailu kdy se narodila a jak reagovala její rodina. Dále popisuje stavbu rodinného domu, svých 9 let na základní škole a jak se začala věnovat své pozdější vášni: návrhářství. Od ušití halenky ze záclon už tato žena ušla velice dlouhou cestu. Nechybí ani popis jejího studia na střední i vysoké a jak se vdala za Makrama Matragi a dostala se do Libanonu, kde měla salón, užila si i první podvod a poznala druhou polovinu své rodiny. Její šaty se proslavily po celém světě, není divu, že navrhovala pro Českou miss 2009. Kniha je navíc doplněna úchvatnými obrázky šatů, které navrhla: Motýlí šaty, svatební šaty, návrhy podle slavných budov. To všechno si můžete právě v této knize prohlédnout. Jsem opravdu ráda, že jsem si právě tuhle knihu vybrala a přečetla ji. Radím vám všem holky, musíte si ji přečíst.

Zdraví, Vaše Sissi.

2 komentáře:

  1. Pri čítaní tejto recenzie som vyvaľovala oči. Čítala som od na tomto blogu viacero eh... názorov na knižky, ale toto bolo prvé, čo malo nejakú úroveň. Gratulujem! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Sissi ve skutečnosti tedy Sáře to vzkážu. Děkuji tedy za ní :)

      Vymazat