neděle 21. dubna 2024

Zhlédnuto #22 - Problém tří těles, Jeden den, Gentlemani, Jedeme na teambuilding

 Ahoj, vítám vás u dalšího zhlédnuto. Poslední dobou to je žánrově velmi plodné a podařilo se nám s přítelem zhlédnout hned několik filmů i seriálů. 

Zdroje: One Day, The Gentlemen, Problém tří těles, Jedeme na teambuilding


Gentlemani 

Eddie po otci zdědí šlechtické sídlo, které ale slouží jako zástěrka pro milionový byznys s marihuanou. A jeho majitelé se vůbec nemají k odchodu.  Gentlemani jsou poněkud stručně řečeno bizardní minisérie ze světa smetánky mezi drogovými dealery v Anglii od světoznámého Guye Ritchieho. Jedná se o odlehčenou gangsterku plnou velmi nesourodých postav, za mě první polovina byla zábavnější, pak už kvalita trochu klesala, ale přítel to hodnotí jako totálně boží seriál. Seriál má mimochodem i starší stejnojmennou filmovou předlohu.  


Jeden den

Emma a Dexter spolu po promoci stráví noc a ráno si jde každý vlastní cestou. Jejich osudy už ale zůstanou navždycky pevně svázané. Opět seriál, který už jednou vyšel jako film a oba mají za předlohu knihu Davida Nichollse. Co by se stalo, kdyby vám ze života vypadl jeden den? Jedná se o romantický, ale vůbec ne idealistický snímek. Hlavní hrdinové nejen, že nejsou zrovna modelové z obálky časopisu, ale dělají chyby a mají i špatné vlastnosti. Nemají perfektní životy, vlastně tady není perfektní vůbec nic. Seriál sleduje životy obou hrdinů zvlášť i ve chvílích, kdy jsou spolu. Dílo je až bych skoro řekla melancholické a oba protagonisti mě většinu času brutálně rozčilovali. Není to vyloženě špatné, ale přeci jen bych plné hodnocení nedala, mně tam zkrátka něco chybělo. Vlastně jsem za celou dobu tomu vztahu nevěřila, že by mohl uspět a vlastně jsem ani moc nepochopila na čem byl založený. 


Problém tří těles

Seriálové dílo dle známé knižní předlohy, nyní už je pro porovnání venku ještě jedna verze. No já zatím viděla jen toto, tak nemám porovnávat s čím. Ale Čína to údajně zpracovala daleko věrněji než tvůrci Hry o trůny. Jedná se o těžké sci-fi, ale mě vyjímečně bavilo, určitě si dokážu představit, že kniha musela být daleko protřelejší a komplikovanější, ale v tom případě chápu i proč se to snažil Netflix zjednodušit - aby to bylo dostupnější a teď nemohu najít ten správný výraz uchopitelnější možná pro více diváků. 


Jedeme na teambuilding 

Jednoduchá česká komedie, ale přeci jen o dost jinačí než ty ostatní. Oficiální popis hlásá: Když si myslíte, že máte ve všech směrech skvěle našlápnuto a nic vás nezastaví, tak se většinou hodně pletete. Ambiciózní korporátní zaměstnanec Aleš (Jakub Prachař) je svým narcistickým šéfem (Alexander Bárta) místo povýšení přeložen do nejhoršího firemního oddělení - do call centra. Tam velice rychle musí přijít na to, jak spolu s potrhlou konspirátorkou Marcelou (Petra Polnišová), neurotickým nihilistou Michalem (Vojta Kotek), vzorňačkou Jitkou (Anna Polívková) a dalšími bizarními kolegy vytvořit sehranou partu. Jen tak může během teambuildingového víkendu porazit bývalé kolegy, zachránit své nové oddělení před zrušením a hlavně najít ztracenou sebeúctu. (CinemArt). Tohle popisuje naprosto všechno, upřímně ano hodně se tam uráží, ano je to totálně béčková až trochu trapná záležitost, ale i já s poněkud náročnějším smyslem pro humor jsem se u toho zasmála. Reprezentace jednotlivých oddělení ve společnosti nemohla být trefnější :D a Vojta Kotek ten vyloženě bavil a ani Prachař (a že ho běžně nemusím) nebyl špatný.  


A co jste naposledy viděli vy? Dejte mi vědět do komentářů :)

Sabča

4 komentáře:

  1. Jedeme na teambuilding jsem viděla zrovna o víkendu, byla to blbost, kterou už asi znovu vidět nepotřebuju, ale zasmála jsem se ;) Pořád přemýšlím, jestli si pustit seriál Jeden den, miluju film a knihu, seriál mi přijde tak nějak navíc..

    Another Dominika

    OdpovědětVymazat
  2. Ahoj Sabi, na Jedeme na teambuilding jsme byly s dcerou. Musím říct, že jsem čekala úplně něco jinýho než takový bláznivý film. Ale co mě překvapilo, já se bavila. Přitom na podobný styl filmů, humoru vůbec nejsem. Ale prostě mi to sedlo a nad kundibádem jsem se řehtala ještě hodně dlouho. Ale podruhé bych to už asi vidět nepotřebovala :)))

    OdpovědětVymazat
  3. Ahoj Sabi,
    já na filmy nemám vlastně skoro vůbec čas, ale na Jedeme na teambuilding jsem byla v kině a bylo to vtipné.
    Měj se krásně,
    Hanka z ciculka.cz

    OdpovědětVymazat