středa 17. dubna 2024

Haul z Nazuby.cz

 Ahoj, vítám vás u dnešního článku. Doma mi došlo téměř vše v rámci nějaké dentální hygieny, a tak mi spolupráce s Nazuby přišla více než vhod. Přeci jen kartáčky a mezizubní kartáčky jsou položka, kde se za mě osobně nevyplatí šetřit. Už nejednou jsem viděla, že někomu zůstalo vlákno z kartáčku v dásni a pokračování samozřejmě není vůbec hezké. Já si proto kupuju jenom ověřený a kvalitní Curaprox

Od Curaproxu tu mám klasický měkký kartáček 3960 super soft v krásné starorůžové barvě, ale čas od času jsou i různé limitované edice. Vzala jsem si i náhradní hlavice do mezizubního kartáčku, protože násada vám zůstává a můžete si v ní měnit jen ty štětinky dle vaší aktuální velikosti. Já zatím střídám žluté a zelené, takže jsem stále na začátku. Na letní dovolenou už jsem si s předstihem vybrala cestovní sadu, kde najdete skládací cestovní kartáček, mezizubní kartáček ve dvou variantách a malou pastu na zuby. Ideální do letadla i když cestujete jen s příručním zavazadlem. 
Na pasty jsme hrozný barbaři - stačí nám obyčejný Colgate nebo Signal nebo cokoliv, co je zrovna v akci a je to alespoň trochu větrové. Vzala jsem tedy bělící Colgate Max White, aby alespoň něco z mého výběru zaručeně používali všichni. 
V podobném duchu jsem brala i pastu a ústní vodu od Ecodenty, ústní vodu už jsme rovnou i načala, protože jsem doma žádnou neměla. Chuťově nepatří mezi ty nejlepší, ale věřím že bude mít dobré složení a třeba udělá nějaký drobný optický efekt v rámci toho bělení. Oba produkty obsahují uhlí a Ecodentu najdete i mezi pastami bez fluoru. 
A jako borec na konec tu mám Biorepair pastu při zánětech dásní, s kterým já ještě trochu bojuju, ale už to není tak hrozné jako to bývalo. Té tu sekunduje ségra na noc - ta se stará o ochranu zubní skloviny a navíc by vám měla zaručit svěží dech i přímo po probuzení. Tyhle pasty jsem docela vídala na sociálních sítích čili mám vysoká očekávání. 

To by byl můj výběr. Osobní zkušenost mám jen s pomůckami Curaprox a pastami Colgate, u zbytku je to ještě s otazníkem, ale určitě si o tom povíme v nějakém spotřebovánu až produkty poctivě otestuji.

Máte nějakou oblíbenou značku v rámci kartáčků a past? Dejte mi vědět do komentářů :) 

Sabča




5 komentářů:

  1. Sabčo, zajímavý výběr. Já docela dost používám kartáčky Spokar a neměla jsem s nimi zatím problém. Jinak zubní pastu používáme taky Colgate, jen občas nahradím něčím jiným (Odol, Signal nebo něco z Glanc boxu). Já v tomhle moc vybíravá nejsem, ale manžel preferuje Colgate, tak se mu většinou snažím vyjít vstříc. U ústní vody je můj hlavní požadavek slušná chuť, abych neměla po použití v puse divný pocit.

    OdpovědětVymazat
  2. Sabi ta cestovní sada je super, měla jsem. ☺♥

    OdpovědětVymazat
  3. Já od Curaproxu mezizubní kartáčky, jinak mám ale svůj elektrický kartáček, na který nedám dopustit :)

    Another Dominika

    OdpovědětVymazat
  4. Pěkná výbavička pro zoubky. Já kromě nově sonického kartáčku, na který si pořád zvykám, používám už léta Curaproxy, vlastně úplně celá rodina včetně mamky. Z past střídám většinou Meridol, Elmex, Parodontax, ale chci taky vyzkoušet Biorepair, teď jsem si ji zas připomněla, když ji u tebe vidím. A taky to střídám i tak, že jednou s fluorem, pak zase bez :))

    OdpovědětVymazat
  5. Ahoj Sabi,
    já hodně kupuji Colgate pasty a u kartáčků mi vyhovuje vícero značek.
    Měj se krásně,
    Hanka z ciculka.cz

    OdpovědětVymazat