neděle 21. února 2021

Moje vlasová rutina

 Ahoj, vítám vás u dnešního článku, který bude celý věnovaný mým vlasům. Odmalička jsem měla vlasů málo, a tak mě mamka nechala ostříhat na kluka, aby mi vlasy údajně zhoustly. Musím uznat, že v první třídě jsem měla vlasy až po zadek a i pak když jsem měla krátké vlasy, tak jsem je hustší měla. Nicméně se střední školou přišly trochu větší experimenty než přelivy a smývací sprej. Asi dva roky zpátky jsem se rozhodla jít na červenou a po půl roce pak přeliv na hnědo a hnědé na zrzavou. Vlasy mám teď už díky tomu, že jsem stresař a pravidelně je barvím o poznání méně početné a méně objemné. Můj problém je především citlivá pokožka hlavy a suché konečky. 

Co se týče samotné barvy dříve jsem při červené a dost dlouho při zrzavé používala Pure Color, což byly barvy se super konzistencí a nádhernou barevnou paletou, kromě toho i krásně chytaly. Nicméně už nejsou k sehnání a tak po vyzkoušení všech možných značek (článek o zrzavých barvách zde) jsem se ustálila na Loreál Preference Féria 74 Dublin, dříve také jako odstín Mango. Barvím zhruba jednou za měsíc, což je samozřejmě u každého jinak, u mě je to dáno tím, že si poměrně často myju vlasy. 

Vlasy si myju obden, jinak už je mám takové zplihlé a taky ofinka, věčná strast, ale zároveň radost. Mám vysoké čelo, takže život bez nějakého toho druhu ofiny si neumím moc představit. Šampony pravidelně obměňuji ještě jsem nějak nenašla něco, co bych doma potřebovala mít pořád. Aktuálně zkouším řadu Inforcer od značky Loreál Proffesionel a to konkrétně šampon, masku a posilující sprej. Je určené pro posílení a výživu lámavých vlasů. Musím uznat, že nějaké změny na těch vlasech vidět jsou už po měsící používání. 

Dále na doporučení kolegyně zkouším značku Herbals Essens, konkrétně řadu s arganovým olejem. Arganový olej je pro mě jednou z oblíbených složek ve vlasovce, minulý rok, co jsem zkoušela jeden dražší arganový šampon, tak byl mým objevem roku. Tento voní téměř identicky a vlasy umyje aniž by je zatěžoval. Plánuju určitě od téhle značky zkoušet i další jejich řady, například tu s kokosem nebo manuka honey a bourbon. 

Po umytí vlasy vysuším nejdříve ručníkem, nanesu do nich nějaký kondicionér ve spreji, obvykle od Gliss Kur a obmytí na kartáč nastříkám posilující sprej od Loreál ze řady Inforcer. Vlasy rozčešu, aplikuji ochranu před teplem, momentálně mám od Avon, přijde mi, že zrovna u tohoto typu produktu nepoznáte moc rozdíl. Vlasy vyfénuji (fén značky Remington), především u hlavy, aby pokožka hlavy mohla dýchat a netvořily se lupy. Poté do konečků nanesu olejíček, aktuálně používám Ricinový od slovenské přírodní značky Soaphoria, ale moc mi nesedí, příště zkusím argan. 

Z dalších produktů bych mohla zmínit suchý šampon od Batiste, ten používám především lokálně na ofinu, strašně ráda se mastí a plihne a tohle je prostě livesaver. Někdy mám chuť si i vlasy nakulmovat na to používám kulmu od značky Remington, která má naprosto boží funkci, že se velmi rychle zahřívá. Fixuji lakem od Langhaarmadchen, který mám poprvé, jinak mám v oblibě spíše laky značky Nivea


Co se týče barvy a stříhání obvykle toto provádím doma svépomocí, případně mi pomáhá tchýně nebo mamka, přeci jen ne všude si člověk vidí. 

Tolik k mé péči o vlasy. 

Sabbi 

4 komentáře:

  1. Ahoj Sabi,
    moc pěkně jsi to shrnula. Tuto řadu od Lorealu neznám, neplánuješ na ni nějakou podrobnější recenzi? Já mám nyní šampon Vichy Dercos, který opravdu dělá vlasy objemnější. Protože musím používat dehtový šampon od kožařky, tak potřebuji i nějaký hydratační šampon na smývání. Momentálně mám vitaminový od Natura Siberica a ten je výborný. Tvoje další produkty taky znám a používám, mám je doma všechny:-) Měj se krásně!
    Hanka z ciculka.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj, děkuju moc, no teoreticky bych asi mohla něco takového napsat, díky za tip. Vichy Dercos mě zaujal, celkově bych někdy chtěla zkusit jejich vlasové produkty. No mě poslední dobou všechno přijde málo, jak mrzlo tak ještě teď se z toho dostávám, jsem seschlá jak hrozinka. Taky se měj moc krásně!

      Vymazat