středa 29. září 2021

Patrik Hartl | Nejlepší víkend

 Ahoj, po dvou měsících se opět setkáváme u knižní recenze alias knihodojmů. Jsem ráda, že se odmlky mezi jednotlivými knihodojmy stále zkracují a snad se vrátím ke čtení úplně. Tentokrát tu mám Patrika Hartla, o kterém je teď slyšet ze všech koutů. Po dočtení této knihy mi už chybí jen nově i zfilmované dílo Prvok, Šampon, Tečka a Karel. Chtěla bych číst knížku i vidět film, dokonce jsem zvažovala koupit si lístky do divadla na jednu z her Patrika Hartla. Zvažovala i koukala, kdy, kde, co a za kolik = do konce roku je většina představení úplně a nebo téměř vyprodaných. To tedy nechám spíš na příští rok, alespoň se budu mít na co těšit. 

 Anotace 

Na Silvestra si Andrea, Jirka, Dáša, Bert, Markéta a Pavel dají zásadní novoroční předsevzetí. Žádný z nich ale nikomu neřekne, jaké je to jeho. Doufají, že se jim to během nového roku podaří, mohlo by, protože času na to budou mít dost. Kromě ranních a večerních hodin pracovních dnů mají k dispozici padesát dva víkendů, deset státních svátků a čtyři týdny dovolené. To je dohromady šest tisíc sedm set šedesát hodin volna, během kterých se dá změnit téměř cokoli.

Moje dojmy 

V knize, jak už lze pochopit z anotace se střídají pohledy všech zmíněných aktérů a tak vidíte události z více úhlů. Přesto však příběh není zmatečný a čte se velmi dobře a svižně. Autor do díla vnáší i svůj typický humor a styl. Hrdinům samotným nechybí vnitřní démoni ani nesplněné touhy běžných lidí, takže si snad každý najde svého favorita. Mně nejbližší byla Dáša - seriály, její smýšlení ohledně téma představa vs. realita, strach vykročit z komfortní zóny. Knihu jsem přečetla během týdne a byla to vážně svěží oddechovka, kterou mohu vřele doporučit. Málokterý autor umí tak poutavě psát o životě obyčejných lidí právě tak jako Patrik Hartl.  Hodnotím 10/10! 

Co vy a tento autor? Vím, že pro mnohé je takovým guilty pleasure proto mě zajímá váš názor. Neváhejte se o něj podělit dole v komentářích :-) 

Vaše Sabča

8 komentářů:

  1. Super tip na knihu, myslím, že by mě bavila. :))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To si myslím. Určitě dej vědět, jak se ti líbila pokud budeš číst :-)

      Vymazat
  2. Já jsem od Hartla četla Malý pražský erotikon a dost se mi to líbilo. Ale už je to taky nějaké to léto. A podle popisů by mi Dáša taky sedla. Asi si knihu zkusím sehnat do čtečky, chybí mi teď příjemná jednohubka. Díkes za tip.

    MAKE-UP 💄 | JAK HO NANÁŠET A NOSIT, ABY VYPADAL DOBŘE 👸 | TIPY & TRIKY | Verča ze Ztracena v Praze

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Veru, ten jsem četla taky a ještě Okamžiky štěstí. Všechno příjemné oddechové čtení, absolutně se nedivím, že má Hartl takový úspěch. Není zač :-)

      Vymazat
  3. Ahoj,
    já jsem od něj nic nečetla, ale doma ho má mamka kompletního, protože se jí jeho knihy líbí. Viděla jsem ten film a byla jsem mile překvapená, docela dost jsem se nasmála.
    Měj se krásně, Hanka zciculka.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Haničko, mě docela baví, chystám se určitě i na tu novou knížku, co má teprve vyjít. Film bych viděl ráda, ale jako klasicky to vůbec nejspíš v kině nestihnu.

      Vymazat
  4. Já jsem od Hartla ještě nic nečetla. Já jsem vždycky lehce zaostalá za trendy :). Ostatně i toho Bryndzu jsem přečetla až pár let poté, co začal být populární :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Stáni, děkuji za komentář. Já to mám stejně, hlavně to množství vycházejících knížek s tím ani krok udržet nejde.

      Vymazat