čtvrtek 5. dubna 2018

Dvůr křídel a zmaru | Sarah Janet Maas| knihodojmy

Ahoj všichni, konec měsíce a hej já dokonce aj něco přečetla kromě Hartla. Venku zrovna prší a tak se mi píšu mnohem jednodušeji, poslouchám kapky deště a snažím se strávit všechny ty pocity z toho, co jsem vlastně dočetla.

Anotace:
 Feyre se vrátila na Jarní dvůr, odhodlaná získat informace o Tamlinových manévrech a jeho spolupráci s Hybernem. Aby to udělala musí hrát smrtící hru podvodů- jeden skluz může znamenat zkázu nejen ji, ale i jejímu světu. Feyre se musí rozhodnout komu z oslnivých a smrtících Vladařům věřit- a hledat spojence na neočekávaných místech.
Čekal bych na tebe dalších pět set let. Klidně i tisíc. A kdybychom spolu neprožili ani jediný další den... To čekání by stálo za to. - Dvůr křídel a zmaru
Můj názor: Štípněte mě někdo, abych se už konečně probrala, tři dny nebo čtyři jsem jí četla a když jsem zrovna nečetla byla jsem jak tělo bez duše, proboha to je takovej nářez. 700 stránek, ale od začátku do konce vás to nepustíte a pak vám bude líto, že jste to dočetli. Nelituju ani koruny za tuhle knížku, nelituju ani dne čekání. Sarah mě zase donutila plakat, vztekat se, být naštvaná nebo totálně zamilovaná, co se hlavních hrdinů týče. Prostě vás dokáže ve většině případů dostat přesně tam, kde vás jako čtenáře potřebuje. Jako několik nedostatků bych vytkla konec, takové to polepšování postav, které to podělaly a přílišné prosazování ženských postav. Jo a taky pár věcí vylíčila jako bůh ví jaké a pak je vynulovala, jako by nic, takže to působilo dosti nereálně. Jinak mě to zase hrozně vzalo a už teď se nemůžu dočkat dalšího dílu. Dávám jí čtyři hvězdičky a třeba se nám do příště polepší na těch pět.

🌟🌟🌟🌟
S láskou, Sabbi


1 komentář:

  1. Pěkná recenze :) Na třetí díl jsem ohromně natěšená, tohle je skvělá série :)

    OdpovědětVymazat