neděle 16. července 2023

Útěk na venkov | Julie Caplinová | Knihodojmy

 Ahoj, vítám vás u dnešního článku. Potom, co jsem odložila Kolotoč od Swistové jsem během jednoho dopoledne doslova přelouskala novou Caplinovou. Někdo hold psát umí i jednoduché romantické příběhy, někdo jiný ne. 

Zdroj: Grada

Anotace: Ilustrátorka Ellla odjede z milovaného Londýna na venkov hlídat dům své kmotry Magdy poté, co jí přítel oznámil, že si potřebuje dát pauzu. Chce si tam utřídit myšlenky a přijít na to, co od života doopravdy chce. Magda ale zapomněla zmínit jednu maličkost – že na ni v domě bude čekat fenka Tess, o kterou je třeba pečovat. Jak si Ella poradí se čtyřnohou spolubydlící, s mrzutým veterinářem Devonem a starousedlíky, kterým soukromí moc neříká? Přehodnotí svůj život a dá šanci lásce, i když si slíbila, že se bude mužům vyhýbat?

Dojmy: Tahle knížka stojí mimo série a v zahraničí vyšla už v roce 2018, to už je nějaký pátek. Každopádně i tak jsem vděčná, že se sem nakonec dostala. Příběh odehrávající se na anglickém venkově je dalším pohlazením po duši v dnešním uspěchaném světa a dodá vám určitý nadhled a takový lepší pohled na všechno. Ellu jsem si moc oblíbila už od začátku, stejně tak Devona, každý bojoval s nějakými svými démony, nepůsobilo to nějak že by jim problémy zázračně mizely ze života, což někteří čtenáři u jiných děl tvrdí. Já se přiznám, že jsem taky trochu maloměšťák :-D a tak se mi líbilo i vykreslení přátelského prostředí, svižně se to četlo a díky příběhu si člověk příjemně psychicky odpočinul.  

Doporučuju všema deseti <3 

Sabča


6 komentářů:

  1. Sabčo, četla jsem a libila se mi. Caplinová tenhle typ knížek umí.

    OdpovědětVymazat
  2. Autorku znám a už jsem o ní slyšela, určitě se po knize podívám, protože jsem od ní sama zatím nic nečetla.

    OdpovědětVymazat
  3. Tuto knihu mám na seznamu už delší dobu, tak snad si ji brzy pořídím :-)
    http://www.jancahala.cz/

    OdpovědětVymazat
  4. Ahoj Sabi,
    taky jsem to četla a líbilo se mi to. Pěkně jsem si u toho odpočinula:-)
    Měj se krásně,
    Hanka z ciculka.cz

    OdpovědětVymazat
  5. Na knihu si brousím zuby, protože Caplinovou miluju a zatím mám doma všechny její romantické útěky :)

    OdpovědětVymazat

Spotřebováno za Duben 2024