neděle 23. července 2023

Štěstí má barvu levandule | Pauline Maiová | Knihodojmy

 Ahoj, vítám vás u dnešní knižní recenze. Vzhledem k tomu, že Caplinovou mám takřka přelouskanou musela jsem expandovat i na další autory podobných románů. Na mysli mi hned vytanula Pauline Mai, která se dá už docela obtížněji sehnat, minimálně tento první díl. No koukám, že dotisk proběhl v roce 2021, tak možná asi není divu. 

Anotace: Babička vypadla z okna! Taková zpráva by Penelope, které všichni říkají Pepe, převrátila život naruby, i kdyby už nebyl v troskách. V práci dostala výpověď a od přítele kopačky po telefonu. A tak je vlastně ráda, že se musí postarat o babičku místo toho, aby řešila svůj vlastní život. Hned vyrazí do malého penzionu v Provenci, kde se sestrou trávily u babičky každé prázdniny. Jenže tam jsou už hosté, o které je třeba se postarat, a babička si poleží v nemocnici.

A tak se Pepe s chutí pustí do práce. Mezi péčí o hosty, pečením francouzských dezertů a procházkami po fialových lánech levandule si uvědomí, že je konečně šťastná. Postupně najde sílu dát do pořádku svůj život i vztahy. Uvědomí si, že pravou lásku měla celou tu dobu přímo u nosu?

Dojmy: Od knížky jsem neměla žádná očekávání, chtěla jsem snadné čtení a myšlenkový útěk mezi řádky levandulových polí a toho se mi i dostalo. Hlavní hrdinka mi vcelku přirostla k srdci už od začátku, nebyla to taková ta vyumělkovatě dokonalá hlavní hrdinka, vlastně spíš naopak. Líbilo se mi i tápání po rodinné minulosti, které bylo jednou z postranních linek. Celkově bych řekla, že si Maiová v kvalitách s Caplinovou v ničem nezadá a určitě plánuju pořízení a četbu i jejích dalších knih. 

Znáte autorku? Co na ní říkáte? Dejte mi vědět do komentářů :)

Sabča

11 komentářů:

  1. To zní jako prima dovolenkové čtení :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Stáni, to rozhodně je. Musím letos ještě nějak sehnat ty další dva díly, už je to hůře dostupné jak je to starší.

      Vymazat
  2. Autorku neznám, ale děkuju za tip, Caplinovou už mám přečtenou, tak se taky budu muset poohlédnout po někom jiném :)

    Another Dominika

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Domčo, nebudeš litovat. Opravdu dostává stejným kvalit a pohodičky při čtení jako Caplinová.

      Vymazat
  3. Ahoj Sabi,
    znám autorku, četla jsem všechny tři její romány a nejvíce se mi líbil ten poslední, Štěstí voní jako chleba. Ten se odehrává v Irsku, pro které mám samozřejmě slabost:-)
    Měj se krásně,
    Hanka z ciculka.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Hani, tak teď se na ty další díly těším ještě víc.

      Vymazat
  4. Jé, ta zní moc hezky a líbí se mi i ta obálka! Jinak o knize ani spisovatelce jsem doposud neslyšela :-) ♥

    http://www.jancahala.cz/

    OdpovědětVymazat
  5. Autorku neznám, ale o knížce vím. Děkuji za tip. 🙂 Se čtením Caplinové jsem ještě nezačala - marně sháním Útěk na venkov, který teď není skladem. Tak snad brzy bude.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Nikol, no já už přemýšlím zda nepředobjednat tu říjnovou novinku od Caplinové, abych pak nedopadla přesně takto. Spoustu lidí jí bude pořizovat na Vánoce...

      Vymazat
  6. Autorku neznám, takže moc děkuji za tip, určitě si od ní něco pořídím, protože tenhle typ knih mám taky ráda :)

    OdpovědětVymazat

Spotřebováno za Duben 2024