neděle 31. prosince 2023

Esfolio plátýnkové masky 2.díl

 Ahoj, vítám vás u další trojice masek značky esfolio. Seženete je v drogeriích Rossmann okolo padesátikoruny. Předchozí díl najdete zde

Sopečný popel
"Sopečný popel je extrémně bohatý na minerály a má antiseptické, antibakteriální a antioxidační vlastnosti. Takže opravdu dobře funguje nejen při odstraňování nečistot a make-upu, ale také při hojení zanícené a podrážděné pokožky," říká dermatoložka Sonya Dakar.

Maska má poměrně výraznou unisexovou parfemaci, tu já bych klidně oželela. Plátýko je kvalitně provedené s dostatečnými otvory na pusu, nos i oči. Maska hezky přilne a dá se poměrně dobře přizpůsobit, i když vám nesedí na 100%. Pleť velmi hezky zhydratuje a pokud ještě zamáznete krémem, tak máte úplnou hydratační bombu mimo to skvěle zklidňuje a má vliv i na velmi suchá místa, a tak tuším, že bude sedět mastné i suché pleti. To lze říct o málokterém produktu. 

Zelený čaj

Zelený čaj je poměrně často složkou na nejen problematickou pleť, tahle maska měla příjemné plátýnko a měla jemnou svěží parfemaci. Na obličeji držela dobře, pleť hezky vyhladila a zhydratovala, ale za mě je to prostě efekt jako kdybyste si daly sérum. Asi poté, co spotřebuju plátýnkové masky nebudu mít potřebu pořizovat další a další, maximálně nějakou jílovou čistící, kterou budu pak jednou za týden používat na vyčištění pleti a pórů. Jinak ale nebyla ve své kategorii špatná. 

Šnečí sliz 

Poslední zástupce je se šnečím slizem, ten já teď používám v rámci každodenní rutiny od značky COSRX, takže jsem si říkala, že maska bude mít asi podobný efekt. Pravdou jest, že hezky vyhladila a měla příjemné plátýnko, ale jinak mi asi přijde lepší přímo ten filtrát, co se dávkuje jako sérum. Tohle už asi znova nepotřebuji. 

Všechny masky byly příjemné, nejlepší byla asi se sopečným popelem, tu bych si pořídila klidně znovu. Zbytek je takový příjemný průměr. Já se přiznám, že díky dobře sestavené rutině už moc po těchto jednorázových produktech nesahám, ale samozřejmě dodělám domácí zásoby.

Jakou masku jste naposledy zkoušeli vy? Dejte mi vědět do komentářů :) 

Sabča

4 komentáře:

  1. V Rossmannovi se teď vyrojila spousta nových masek, ani to nestačím sledovat. Tyhle vypadají zajímavě, možná v rámci nějaké akce zkusím

    OdpovědětVymazat
  2. Ahoj Sabi, jen "žasnu", co se v Rossmannu dá sehnat. Vše nejlepší do Nového roku, ať nám to blogování jde. ☺♥

    OdpovědětVymazat
  3. Ahoj Sabi,
    masky vypadají moc dobře, hned bych je zkusila, ale u nás jsem je neviděla. Zrovna mám na obličeji masku Balea Chai Latte a zatím velmi dobré.
    Měj se krásně,
    Hanka z ciculka.cz

    OdpovědětVymazat
  4. Já tuhle značku neviděla, ale to bude tím, že jsem v Rossmannu byla naposled před Vánoci a masky jsem jen přešla. Taky nemám úplně potřebu používat jednorázové masky, ale zásoby jsou velké.

    OdpovědětVymazat