středa 2. srpna 2023

Shrnutí měsíce Červenec - pracovní dovolená, Indiana Jones, nový burgerový objev, reorganizace pokoje, Hudba na dlani

 Ahoj, vítám vás u shrnutí měsíce červenec. Zatím máme za sebou týden a kousek a já už poctivě sepisuju úvod článku, abych zase vše zaznamenávala, co nejčerstvěji. 

obídek od mé drahé tchýně, pivo k tvrdé práci, zámková dlažba, suť a zase suť, další fáze hotová, zmrzlina

V pátek mi začínala dovolená a hnedka nakládáním kontejneru se sutí, v čemž jsme pak pokračovali i v sobotu. V pátek večer pak měla ještě přítele babička a strejda svátek, takže jsme slavili večer a bylo i točené pivo. Tchýně taky udělala k obědu kuřecí steaky s hranolkama, abychom se mezi prací posilnili. Složili jsme zase kus zámkové dlažby v průjezdu a jeden den jsme byli vyřešit nějaké pochůzky v Čáslavi, tak jsme se stavili v Horkách na zmrzlinu, já si dala slaný karamel s vanilkou. 
vyměnili jsme pivo za víno, nová sluchátka, kolaudace Verčina bytu, Harley ležící spící

Jeden den jsme si při práci i místo piva daly víno a obzvláště to Chardonnay od vinařství Novák bylo výtečné. Taky mi z Alzy dorazily nové sluchátka, protože ty Sony po třech měsících prostě přestaly z ničeho nic jít a reklamaci mi uznaly. Vybrala jsem si tentokrát JBL Tune 520 s podobnými parametry ve stejné cenové hladině. Ve čtvrtek jsme se po dlouhé době viděli s partou a kolaudovali jsme Weru byt. 
nový Indiana Jones, Harley už to teplo taky leze na mozek, chvíle s knihou, prosecco hugo, pondělní OOTD, burger z BonFoodu

V sobotu jsme nakonec místo slibovaného výletu vyrazili jenom do kina na nového Indianu Jonese. Nedalo se svítit, muselo se zkrátka stihnout, co nejvíc práce. V neděli jsme převozily x kubíků písku až se to v tom vedru zdálo nekonečné a pak za odměnu jsem byla asi hodinu ve vířivce se skleničkou Processo Hugo, kterým jsem se u Weru inspirovala a už u nás na něj padly tři prosecca :-D V úterý jsem se dala do úklidu, ten už byl potřeba jako sůl. 

Návrat do práce byl krušný, ale všechno letělo tak rychle, že jsem pro tentokrát byla já ta co kromě práce, uvařit, umýt a vyspat nic nefotila a nestíhala. Ostatně o víkendu jsem pak byla taky úplně vyplá takže jsem si četla a luštila křížovky na víc jsem se nezmohla, byla jsem mentálně úplně mimo. Jo vlastně jsem byla na otočku u mamky podívat se v jejím novém domečku a odvézt jí Avon a Oriflame. 

Pak jsem nepsala, protože se stále nic nedělo a tak teď nevím kdy přesně jsme zkoušeli nedalekou kamennou pobočku Bonfood, která funguje jako bistro s doplňkovým prodejem právě jejich ryb, mořských plodů, paštik, uzeného a dalších pochutin, dodávají i hovězí. A tak jsme se právě na doporučení tchýně s tchánem rozhodli zkusit jejich burgery a super musím říct. Jídlo vám přiveze ke stolu kočičí robot, to je poprvé co jsem se s tímhle v ČR setkala. 
cestou necestou k babičce, nově uklizený koutek po motorce, OOTD na Hudbu na dlani, happy Sabča po odeslání přihlášky na vysokou, nový recenzní výtisk, Hudba na dlani

Následující víkend pro mě zněl především Hudbou na vinicích, na kterou vyjde brzy samostatný článek. V neděli jsme s Kubou jeli po dlouhé době škodovkou, pouze teda k babičce na oběd, ale co je doma to se počítá. Slavil se svátek Kuby a Kristýny a tak došlo i na dort. V úterý jsem se spontánně přihlásila do 2. kola přijímacího řízení na vysokou na obor, kam mě předtím nevzali neb byl covid a já nedostala ani šanci napsat si přijímačky a díky známkám jsem zkrátka spadlo pod čáru. Což u oboru vyučovaného na jediné škole v ČR kam berou 20 lidí na prezenční a 20 na kombinované nebylo nic překvapivého. No tentokrát mají ovšem volná místa, tak jsem to zkusila a uvidíme v srpnu budu moudřejší. 

V úterý měl také můj milý svátek, ten jsme oslavili následně ještě ve čtvrtek s jeho rodinou. Ve středu jsme stěhovali pokoj, resp. přítel si odstěhoval motorku na podestu nad schody a já tak mohla využít výklenku na uklizení nějakých věcí a hned je tu všude více místa. A ještě předtím jsem byla po dlouhé době na pedikúře, už to bylo vážně potřeba. Páteční večer a sobotní dopoledne jsem pročetla a pak jsem opět uklízela :-D. Večer jsme vyrazily na náměstí s kamarády na Hudbu na dlani, kde mimo jiné hrál i tchán s kapelou neb tchána brácha celou událost pořádá. 

Červenec byl skrze zážitky poněkud utlumenější než předchozí měsíce a naopak jsem si pěkně mákla. V neděli se můžete těšit na článek z Hudby na vinicích, kde vám mimo to představím i tipy na výlety a super kavárny, protože to byl další z 24 hodinových resetů. A jak jste se měli vy? Dejte mi vědět do komentářů :)

Sabča

9 komentářů:

  1. U nás byla událostí měsíce synova svatba, ale došlo i na výlet, setkání s kamarády a taky na zavařování - letos se urodily višně a to se muselo využít (višňový džem je nej...) a samozřejmě nechyběl rybíz (bez lineckého s rybízovou marmeládou by u nás asi nebyly Vánoce :D).
    U tebe byl koukám červenec hodně pracovní...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Stáni, tak to zní skvěle. Hodně štěstí a lásky novomanželům. Červenec byl docela náročný, srpen a počátek září snad trochu vyrovná váhy, ale ne moc. Zase jsem si užívala z jara :-D tak to musím někdy "napracovat"

      Vymazat
  2. U nás byla událostí měsíce synova svatba, ale došlo i na výlet, setkání s kamarády a taky na zavařování - letos se urodily višně a to se muselo využít (višňový džem je nej...) a samozřejmě nechyběl rybíz (bez lineckého s rybízovou marmeládou by u nás asi nebyly Vánoce :D).
    U tebe byl koukám červenec hodně pracovní...

    OdpovědětVymazat
  3. Krásné fotky, sluší ti to :) Přeji super srpen :)

    Smile Thess

    OdpovědětVymazat
  4. Krásně prožitý měsíc. Ty výrazné rtěnky Ti moc sluší. ☺♥

    OdpovědětVymazat
  5. Hezké shrnutí, Sabi. 🙂
    Já jsem si v červenci užívala hodně teplých dní (a jsem za to ráda, protože začátek srpna je chladný a deštivý). Rodiče vyrazili s přáteli na motorkách na každoroční dovolenou, a tak jsme tu měly týden se ségrou veget. Bylo to fajn. Jinak to byl spíše takový klidnější měsíc, kdy se nic moc nedělo.

    OdpovědětVymazat
  6. Zaujala mě ta obsluha ve formě kočičího robota.. :)

    OdpovědětVymazat
  7. Ahoj Sabi,
    červenec byl v duchu dovolené moc fajn. Taky jsem si užila kina a koncerty, ale byly i stinné stránky v měsíci (táta v nemocnici apod.). Srpen byl už klidnější...
    Měj se krásně,
    Hanka z ciculka.cz

    OdpovědětVymazat

Spotřebováno za Duben 2024