neděle 5. května 2024

Přečteno za Duben 2024

 Ahoj, vítám vás u dubnového přečtena, oproti březnu se mi s tím čtením zadařilo o něco lépe. Zhruba v půlce to ovšem zas pominulo, zkrátka občas přečtu čtyři knížky během týdne a pak zas dva týdny nic, záleží jak je čas a chuť. 

Podařilo se mi dočíst knížku, která mě zasekala na celý březen. Prostě to nebylo ono, není to Caplinová i když to spadá do stejného žánru a hrozně se to táhlo. Více si můžete přečíst v samostatných knihodojmech zde

Anotace: Není to žádný princ z pohádky… Callum Griffin je dědicem irské mafie. Je nemilosrdný, je arogantní a chce mě zabít. Náš vztah nezačal zrovna nejlépe, když jsem v jeho domě omylem založila (menší) oheň. Naše rodiny věří, že svatba je jediný způsob, jak zabránit válce mezi irskou a italskou mafií v Chicagu. Myslím, že ho nejspíš budu muset zabít ve spánku. Všechno by ale bylo jednodušší, kdyby Callum nebyl tak přitažlivý. Své srdce si ale pečlivě střežím, protože ačkoli si ho musím vzít… Nikdy bych nemohla milovat nelítostného prince. Nelítostný princ je vzrušujícím prvním dílem epické série „Brutal Birthright“. 

Dojmy: Velmi čtivý ač strukturou jednoduchý erotický román na motivy alá Romeo a Julie. Nějak zvlášť složité nejsou ani postavy a do příběhu tak snadno proniknete (to zní v kombinaci s erotickým románem trochu dvousmyslně uznávám). Stránky vám doslova mizí před očima a mě to prostě bavilo, knížku jsem přečetla během jednoho slunečného odpoledne na zahradě. Kromě peprnějších scén nechybí ani pro mafii typické napětí a gradaci zvládá autorka taky dobře. Ráda si přečtu i další díly z této série. 
Anotace: Scar jako utlačovaný bratr, Mufasa jako neschopný vládce, Sarabi jako mladá bojovnice prahnoucí po pomstě – vítejte ve světě, ve kterém se hranice mezi dobrem a zlem stírá, kde naši hrdinové nejsou takoví, jací se zdají, a kde se naši oblíbení zloduši dočkají šťastného konce. Pociťte pod kůží jizvy postav temného románu inspirovaného Lvím králem.

Princ Tristan Faasa neměl nikdy usednout na trůn. To byl vždy úděl jeho bratra Michaela, který Tristana celý život trápil. Když se Michael po smrti otce chopí trůnu, Tristan je připravený mu to překazit. Pak však na hrad dorazí Sara B. a Tristan se náhle octne uprostřed zcela jiné války. Války, která ho donutí začít pochybovat o tom, na čem skutečně záleží – na koruně, či na ženě, která si ji má co nevidět nasadit?

Sara má jasný plán. Vdát se za krále a vyhladit rod Faasů. Nepočítala ale s tím, že jí úkol znesnadní zjizvený princ. Je nebezpečný. Zakázaný. A je jedním z těch, které má zavraždit. Ale hranice mezi nenávistí a vášní se postupně ztenčuje, a zatímco na povrch vyplouvají dlouhou ukrytá tajemství, Sara si přestává být jistá, komu může věřit. Čemu dá přednost – pomstě, nebo padouchovi, do kterého se nikdy neměla zamilovat?

Dojmy: Pořídila jsem si jako e-knihu druhý díl série Never After, tentokrát inspirovaný Lvím králem - to jsem si hodně říkala, jak tohle přenesou do světa lidí, tak aby to byl erotický román? Strukturou to připomíná kdejaký dobře napsaný retteling, což tentokrát myslím jako lichotku. Charaktery jsou zajímavé a v průběhu děje je nejeden nečekaný zvrat, tento svět je rozhodně plný nedůvěry a záporných postav a některé scény jsou už skutečně "trochu moc", ovšem před tím kniha varuje na samotném začátku. Pro mě byla další čtivou jednohubkou na další slunečné odpoledne na zahradě. 

Anotace: Celaena se stala královou bojovnicí a má za úkol pro něj dělat tu nejšpinavější práci. Ovšem sama dobře ví, že král je mimořádně krutý a jeho chování ovládá tajemné zlo. Proto se snaží odhalit jeho tajemství, ale přitom mu nezavdat příčinu, aby ji podezíral. Rozehrává tak smrtelně nebezpečnou hru, v níž jde nejen o její život, ale i o život všech jejích přátel. A jedné noci se stane to, čeho se nejvíce obávala a co její život rozmetá na kousky...

Dojmy: První díl série Skleněný trůn jsem četla asi ve 15 nebo ve 16 takže mi docela trvalo se zorientovat kdo je kdo a jakou sehrál v prvním dílu roli. První díl byl vlastně takovým uvedením do děje až tady se začíná skutečně něco dít a na poměrně útlou (vzhledem k běžnému rozsahu knih autorky) knížečku je tu toho hodně, chvílemi jsem si říkala, že to možná autorka přeci jen mohla víc rozepsat a tak tohle nebyla jednohubka - rozhodně ne pro mě. Je to dějově hutnější a určitě doporučuju číst díly blíž po sobě :-D (blíž než 9 let haha) Závěr mě dost překvapil a o to víc se těším až si pořídím a přečtu další díl. 

To nám za duben dělá 4 knihy a celkových 1488 stran, pokud se mi podaří udržet letos nastavené tempo, tak to bude můj čtenářsky nejsilnější rok od roku 2016. A já už si dovolím článek zakončit otázkou jaká kniha dělala v dubnu společnost vám? Dejte mi vědět do komentářů :)

Sabča

Zdrojem obrázků a anotací je Databáze knih. 



8 komentářů:

  1. Sarah J. Maas milujem! Od februára/marca mi bohužiaľ nerobila žiadna kniha spoločnosť, na to, že som si dala za cieľ prečítať 52 kníh, tak už zamškávam 4 - 5 knihy :D :/ Dúfam, že v lete a jesedni to doženiem.

    OdpovědětVymazat
  2. Já mám za duben na kontě 5 knih - o čtyřech už mám články na blogu (asi nejvíc se mi líbila nová Lisa Regan) a pátou (román o životě Astrid Lingrenové) jsem dočetla úplně na konci dubna, tak článek teprve bude. Stránky teda spočítané nemám.
    Hezký den a čtenářsky úspěšný květen :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Stáni, děkuji za komentář. Květen je zatím na nule, ještě jsem knížku ani neotevřela, ale nějak nebylo kdy :D

      Vymazat
  3. Je fajn, že se ti daří číst. 🙂 Já během dubna dočetla Velrybí divadlo. Teď nečtu nic - není na to čas.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Niki, to chápu - mám to teď dost podobně. Zkrátka někdy je čas, někdy tolik ne :)

      Vymazat
  4. Neznám ani jednu knihu. Já mám poslední dny čtení dost bídné, ale na pár minut se denně knihu snažím otevřít :-D

    http://www.jancahala.cz/

    OdpovědětVymazat
  5. Nelítostný princ má krásnou obálku, říkala jsem si, tyjo, že bych to půjčila babičce?... ale nevím, nevím, jak by se tvářila na erotický román :D

    OdpovědětVymazat
  6. Ahoj Sabi,
    já mám duben hodně slabý, jen čest knih. Za to se mi většina hodně líbila. Asi bych nejvíce doporučila Hlavu plnou lásky, Psí štěstí a Špínu.
    Měj se krásně,
    Hanka z ciculka.cz

    OdpovědětVymazat