pátek 15. ledna 2016

Dopisy na konec světa | Ava Dellaira | knihodojmy

Ahoj všichni, vítám vás po krátké pauze u nové recenze a dneska nevím jestli se smát nebo brečet, ale to už si přečtěte. 
AnotaceVše začíná úkolem z anglické literatury: Napište dopis mrtvému člověku.Laurel si vybere Kurta Cobaina, kvůli své sestře, která ho zbožňovala. Zemřel mladý, stejně jako May. Brzy má Laurel notebook plný dopisů mrtvým lidem jako jsou Janis Joplin, Heath Ledger, Amelia Earhart nebo Amy Winehouse, které nikdy neplánuje odevzadat učitelce. Píše o nástupu na střední školu, začátcích nových přátelství, žití se svojí rodinou, první lásce a o tom nejdůležitějším - zkoušení truchlit po May. Ale jak lze truchlit pro někoho, koho jste neopustili? Až když Laurel začne chápat svoji sestru takovou jaká byla - půvabná, úžasná a trochu divná - může začít objevovat svoji vlastní cestu.

Pravda je krásná bez ohledu na to, co pravdou je. I když je děsivá nebo zlá. Je to krása, jednoduše protože je to pravda. A pravda je zářivá. Pravda dělá člověka sebou samým. A já chci být sama sebou.

Můj názor: Tahle kniha mě donutila vzít do ruky tužku a ty zajímavé myšlenky uvnitř si jako doopravdy podtrhávat. Je to kniha, kterou miluju a nenávidím zároveň. Miluju protože má obrovský potenciál a nenávidím, protože ho autorka nevyužila. Děj není ani trochu napínavý. Spíš je to příběh takové holčiny, která je trochu jiná než ostatní. Líbí se mi myšlenka knížky, dokonce i hrdinové příběhu. Jenom tomu prostě chybí takový ten spád. Další ohromný plus je v tom, že kniha vás doslova láká hledat za každým slovem něco víc a ne jen, co je psáno to je dáno. Nutí vás to přemýšlet nad tím, jaký že to člověk Laurel vlastně byla. Nemohu autorku zazdít a myslím, že v budoucnu si jí klidně přečtu, ale domů už si její další knihy nepořídím. Mimochodem bych úplně zapomněla na to, že kniha má na Spotify playlist přímo od autorky, tak když to bude číst nezapomeňte se na Spotify taky mrknout.

XOXO, Sabbi 


Žádné komentáře:

Okomentovat