středa 11. listopadu 2015

Můj život u sousedů | Huntley Fitzpatricková | knihodojmy

Zdravím všechny,
prve se omlouvám za mou neaktivitu v neděli, ale někdy se to stane. Měla jsem v plánu TAG nebo můj hodně, hodně, hodně .... dlouhý WishList knih, který budu asi muset rozdělit, protože je to pěkná hromada :-)
Ale dost kecání a jde se na to!

Autor: Huntley Fitzpatricková
Původní název: My Life Next Door
Nakladatelství: CooBoo
Rok českého vydání: 2014

Děj: Reedovi VS Garrettovi.
Dvě rodiny a každá úplně jiná. Zatímco Reedovi jsou spořádaná rodina, tichá, upjatá, skládající se ze svobodné matky a jejích dvou dcer jsou Garrettovi starostliví, láskyplní, hlasití, protože když dva dospělí vychovávají osm dětí různého věku.
Samantha Reedová je svými sousedy uchvácena - ráda je pozoruje ze svého střešního okna a poznává jejich svět formou menší špionáže. Každý večer je pro ni výletem do ,,kina'', jelikož ji zajímá jaké to je žít si normálně a ne podle denního harmonogramu. Touží být jednou z nich - vymanit se z područí dominantní a temperamentní matky a nepodřizovat život jejím požadavkům a plánům. Bohužel takový život je v nedohledu ... až do chvíle, kdy se u ní před oknem objeví Jase Garrett. Tím se všechno mění.
Samantha se dostává do domácnosti Garrettových - nejen že jim hlídá děti, vídá se s Jasem, který se stane její vůbec první pravou láskou. Zatímco ona je přijata jako člen rodiny u svých sousedů, před svou rodinou všechnu tuhle krásu skrývá. Všechno se zdá až příliš dokonalé ... do příběhu vstupuje nový přítel její matky, problémy s kamarádem a vlastně i jedna událost, která konečně Samanthu přivede do reality. Má obě rodiny ráda, ale co když ví o něčem co by obě rodiny znepřátelit?
Dokáže udržet v tajemství děsivou pravdu?

Obálka: Jednoduchý design, který slibuje příběh z úplně normálního života teenagerů. Líbí se mi kombinace hlavních objektů (nohou :-)) s pozadím, které tvoří západ slunce a souhra barev s prostředím. Obálka se mi líbila a byla to koneckonců ona, kdo mě navábil k přečtení tohoto příběhu.

Můj názor: Jak jsem říkala, je to jednoduchý příběh o normálním životě, opravdu o všem co se v životě mladých objevuje - první láska, rodičovské dušení, zájmy, drogy, alkohol ... bla bla bla, mohla bych toho napsat.

Všechno je psáno v positivní, příjemné letní atmosféře přímořského městečka, kde se příběh odehrává. Ve větším případě to bylo docela nudné, protože tam bylo hodně věcí uspěchaných, ale přesto jsem musela knihu přečíst, protože já ráda čtu i knihy, které jsou psané z normálního světa, z našeho světa. Co se mi nelíbilo, co se stává skoro u každé knihy, je přehnaná dokonalost. U některých knih to nepostřehnu, protože se začtu, ale tady ... na jedné straně dokonalá rodina, na druhé rodina přesného opaku. Jase je až moc dokonalý, prostě speciální, perfektní boyfriend, Samantha je moc upjatá, bohatá holčička, která nemá ráda když to o ní lidi říkají, ale je to pravda a taky se tak někdy chová. Upjatá matka, nezodpovědná, bláznivá starší sestra, rodina co se snaží slušně vydělávat.
!!!!!Fakt?!!!!!
Kromě přehnané dokonalosti se mi kniha četla téměř sama, ale někdy prostě nešlo se zaseknout. Knize bych dala dvě nebo tři hvězdy, jelikož jí chyběla potřebná čtivost, ale ta se někdy vyskytne, zejména u oddechovek nebo příběhů z normální života.
Autorka umí psát, o tom není pochyb, protože jsem několikrát viděla její novou knihu v knihkupectvích, takže se Můj život u sousedů líbil a lidé chtěli něco takového zase číst.

Jelikož mě chytly fotky s knihami, tak bych u každého článku se pokusila knihu představit svým obrázkem, tedy pokud nebude z knihovny.

Read books
Sissi

1 komentář: