neděle 20. března 2016

Narozen o půlnoci: Dračí znamení |Lucie Fidlerová | knihodojmy

Ahoj všichni,
vítám vás u článku na další recenzák. Jestli se ptáte proč píši jen a jen o knížkách na recenze, tak se to později dozvíte. Asi tak za pár dní. Ale nebudu to okecávat.

Anotace: Boj o trůn v Dračích skalách vrcholí. Mezitím co královna Melisa postupuje ve svém šíleném plánu, Gabriel začíná mít pocit, že mu život protéká mezi prsty. Musí začít lhát, aby neztratil své blízké, ale právě kvůli těm lžím přichází i o to jediné, co mu zbývá. Už si nemůže být jistý nikým a ničím. Dokonce ani svými city. Julie má naštěstí plán, který by mohl zachránit jeho i celé Dračí skály. Podaří se mu ho zrealizovat?
A může Julii vůbec věřit?
Cornelie zjišťuje, že jí hrozí smrtelné nebezpečí s společně s Gabrielem musí hrát nebezpečnou hru, aby zachránili svůj domov před blížící se zkázou a zabránili dalšímu krveprolití...

Můj názor: Podle anotace to vypadalo, že by druhý díl mohl navázat na velký úspěch prvního dílu, ale musím dodat, že autorka průběh této knihy docela zkazila. Nebylo to něco jako jednička. Prostředí se hodně změnilo, jelikož královně začalo šplouchat na maják víc než by bylo zdravé. Lži a intriky proměnily kdysi mírumilovný kraj na velké bojiště těch nejsilnějších a nejodvážnějších, kteří by se Melise postavili.
Děj se vlekl a místy byl až neuvěřitelně nudný. Většinu příběhu tam nešlo o nic jiného než o sesazení královny nebo o novou love story, kdy to byl souboj o Gabrielovo srdce. Na jedné straně Nely na druhé...ti co si to přečtou, nebo četli budou vědět. V postavách se nic moc nezměnilo - dospělí se chovali jako malé děti, ve všem byli za kolektiv, neobjevil by se někdo, kdo by nešel s davem, zato teenageři a děti se vám chovali jako dospělí - které šestileté dítě pochopí co je to pravá láska a mluví s vámi jako se sobě rovným, i když vám je třeba osmnáct?
Avšak někdy, hlavně na začátku, se mi četlo krásně, takže si myslím, že průběh příběhu se docela povedl.
Jenom zase mě zklamalo, že se tam víc nevyskytovali draci. Jen se o nich několikrát zmínilo, hlavně o Servovi, drakovi Gabriela, jinak jenom úvahy, žádné létání, žádný oheň...ne ne ne. Znovu jsem se asi nejvíce dozvěděla ze vzpomínek, kde jsem byla ve svém živlu. Číst o minulosti se mi líbilo asi nejvíc.
Především šlo jen o zničení zla (klasické dobro VS zlo) a o love story, rozšířenou do takových rozměrů, až mě to překvapilo, nevím jestli mile nebo nemile.
Nevím, nevím, pro mě byla knížka neslaná, nemastná, ale zase jenom jsem ráda, že jsem si mohla knížku přečíst.
Za recenzní výtisk patří dík nakladatelství Fragment.

Read books
Sarah

Žádné komentáře:

Okomentovat